Πρόστιμο στους μαθητές, διαγωγή κοσμία – άντε και σε επαναφορά του παιδονόμου

Μήπως το παρακάνουν εκεί στο υπουργείο Παιδείας;

Κάτω από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, στο υπουργείο Παιδείας αναδιπλώνονται και αφήνουν να εννοηθεί ότι πιθανόν και να μην επιβάλλονται πρόστιμα στους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν από τα σχολεία απευθείας στο σπίτι τους.

Βεβαίως δεν είναι κατηγορηματικοί, καθώς αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόστιμα θα επιβάλλονται και στους μαθητές, όπως σε όλους που δεν τηρούν τους κανονισμούς, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αλλά -τουλάχιστον λεκτικά- υπήρξε αναδίπλωση.

Το υπουργείο Παιδείας, υπό την ηγεσία της Νίκης Κεραμέως, είναι ίσως ο τομέας της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις περισσότερες ιδεοληψίες. Μην ξεχνάτε πως επί Νίκης Κεραμέως επανήλθε η διαγωγή κοσμία στα σχολεία, ενώ δίνεται προτεραιότητα στον εκκλησιασμό και τα θρησκευτικά διδάσκονται με διαφορετικό τρόπο.

Μόνο ο …παιδονόμος δεν έχει επιστρέψει και ο νόμος περί τεντιμποϊσμού-αν και ποτέ δεν είναι αργά! (Ελπίζουμε ότι η νέα υφυπουργός Ζέτα Μακρή, παρά τις ατυχείς δηλώσεις της για τα πρόστιμα στους μαθητές, θα κρατήσει κάποια αντίσταση, όπως άλλωστε έπραξε και η προκάτοχός της, η εξαιρετική Σοφία Ζαχαράκη, γεγονός που φέρεται να κόστισε τη μετακίνησή της στο υπουργείο Τουρισμού.

Το έδαφος, ωστόσο, που κινείται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι το γενικότερο έδαφος εχθρότητας προς τη νέα γενιά που έγινε στόχος ότι είναι σχεδόν η αποκλειστική υπεύθυνη για τον κορονοϊό! Θυμάστε όλοι τις επιθέσεις των ΜΑΤ στις πλατείες, την προπαγάνδα για τις μπύρες στα περίπτερα, τη στιγμή που ο κορονοϊός θέριζε στα γηροκομεία και στους χώρους δουλειάς.

Αλίμονο στους νέους σε μια χώρα που η υπογεννητικότητα είναι το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα…

ieidiseis.gr