Ιταλία: Ένας δρόμος που θα συνδέει δύο γήπεδα θα λέγεται Μαραντόνα

«Πολλοί νέοι θα περπατήσουν με το όνειρο να γίνουν μεγάλοι πρωταθλητές»

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν και εξακολουθεί να είναι για πολύ κόσμο κάτι παραπάνω από έναν αστέρα του ποδοσφαίρου. Η επιδραστικότητά του δεν περιορίστηκε ποτέ στις… στενές γραμμές του γηπέδου. Ειδικά στην πατρίδα του, την Αργεντινή, αλλά και στον νότο της Ιταλίας, αποτέλεσε μια προσωπικότητα που ενέπνεε όλους αυτούς που ήλπιζαν ότι η ζωή τους μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι ένας δρόμος στο Σαν Τζόρτζιο α Κρεμάνο, στην περιφέρεια της Νάπολης, πήρε το όνομά του. Το Δημοτικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του δημάρχου Τζόρτζιο Τζίνο, ενέκρινε το ψήφισμα και ετοίμασε τα έγγραφα, προκειμένου η νομαρχία να δώσει το «ΟΚ» για να αφιερωθεί στον Αργεντινό θρύλο το τρέχον τμήμα της οδού Σαντριάνα, που ενώνει τα γήπεδα Μπαράκα και Παουντίτσε.

«Φαινόταν φυσικό για εμάς να προτείνουμε το όνομα “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα”», εξηγεί ο δήμαρχος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είναι ένα γήπεδο όπου, μεταξύ άλλων, ο γιος του, Ντιέγκο Τζούνιορ, έπαιξε το 2013 στην ομάδα της πόλης μας. Η οδός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα είναι ο δρόμος που πολλοί νέοι θα περπατήσουν με το όνειρο να γίνουν μεγάλοι πρωταθλητές».

Και συνέχισε: «Ο Μαραντόνα έχει κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων με το ταλέντο και την αγάπη του για τη γη μας, επιτρέποντας στους ανθρώπους της να αισθανθούν ενωμένοι».

newsbeast.gr