Σε νέες συνεργασίες Ερντογάν και Elon Musk

Αμοιβαία διάθεση συνεργασίας διακατέχει τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdoğan και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SpaceX, Elon Musk, με φόντο τις τεχνολογίες αεροδιαστημικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Erdogan, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, χθες Τετάρτη (27/1), θέτοντας επί τάπητος το ενδεχόμενο κοινής δραστηριοποίησης.

Επιπροσθέτως, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε και άλλους τομείς, μεταξύ των οποίων ήταν τα τουρκικά ιδιωτικά ινστιτούτα και οι εταιρείες του Musk, χωρίς να γνωστοποιούνται περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται στις 8 Ιανουαρίου του 2021, η SpaceX του Elon Musk, πραγματοποίησε την εκτόξευση του τουρκικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Turksat 5A, βάρους 3,5 τόνων, ενώ μέσα στο έτος αναμένεται να εκτοξεύσει και έναν δεύτερο δορυφόρο, τον Turskat B.

Οι απαρχές των στενών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και SpaceX εντοπίζονται τον Νοέμβριο του 2017, όταν ο Elon Musk είχε ταξιδέψει στην Τουρκία, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Erdogan.

Η εν λόγω συνάντηση είχε αποτελέσει τη θρυαλλίδα για νέους κύκλους συζητήσεων μεταξύ των δύο ανδρών, με αντικείμενο το ενδεχόμενο μετοχικής ανάμειξης του Τούρκου Προέδρου, στη δεινοπαθούσα εκείνη την περίοδο Tesla.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto, η Tesla αναζητούσε επειγόντως χρηματοδότη, προκειμένου να διασωθεί και να προχωρήσει τα -τότε- επόμενα προϊόντα της.

Σημειώνεται πως οι… σκοτεινές μέρες έχουν περάσει για τα καλά για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως καταδεικνύει η χρηματιστηριακή της αξία, αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις της.

Παρ’ όλα αυτά, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο της σύμπλευσης μεταξύ Erdogan και Musk και στον χώρο της αυτοκίνησης.

 

Πηγή: newsauto.gr / Αναστάσης Γαλάνης