Το Σάββατο 11 Φεβρουάριου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Καστοριάς μια σημαντικότατη ημερίδα η οποία είχε ως θέμα την υγεία, τα μέτρα και τις εντολές των ιατρών για την πρόληψη και τη θεραπεία της σημερινής πρωτόγνωρης νοσηρότητας. Τα βασικό θέμα που αναπτύχθηκε ήταν η θνησιμότητα που ακολουθεί ανοδική πορεία λόγω της εφαρμογής των μνημονίων στο χώρο της υγείας.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης ενημέρωσε το κοινό πως η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Ενεργών  Πολιτών Δυτικής Μακεδονίας και της Ε.Ο.Γ. επισημαίνοντας πως οι γουνοποιοί της περιοχής εκτός από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, διαθέτουν και κοινωνικό πρόσωπο το οποίο δρα προς το κοινό όφελος  «Δεν βλέπουμε το ρόλο μας περιοριστικά, αλλά αντίθετα θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση των φορέων να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια, που αφορά στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας. Τόσο για εμένα τον ίδιο, όσο και για την Ε.Ο.Γ. δεν νοείται επιχειρηματική ανάπτυξη εάν  δεν σχετίζεται με την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας».

Επιπρόσθετα ο κ. Κοσμίδης τόνισε πως η Ε.Ο.Γ. αντιμετωπίζει την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως μέρος της συνολικής προσπάθειας με πολλαπλά οφέλη, προς όλους τους πολίτες της χώρας και δήλωσε πως η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενισχυθεί καθώς η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη γενικότερα, προϋποθέτουν και απαιτούν αλλαγή αντιλήψεων και στάσεων «Το θέμα της υγείας μας αφορά όλους μας. Ως πρόσωπα, ως οικογένειες, ως μέλη του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Η ενημέρωση για τα θέματα αυτά, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πολλαπλών σχετικών θεμάτων, που είναι το ζητούμενο και ζώσει ζωές. Ειλικρινά χαίρομαι για αυτή την πρωτοβουλία, καθώς αποδεικνύεται πως οι φορείς μπορούν και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο.  Η Ε.Ο.Γ. θα σταθεί αρωγός σε όλες τις αντίστοιχες προσπάθειες που έχουν στόχο να προωθήσουν την ευημερία του κοινωνικού συνόλου».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρόεδρος και Εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόριος Γιαννόπουλος, δήλωσε πως μετά από εφτά χρόνια οικονομικής πολιτικής και ηθικής κρίσης  επιβάλλεται το να αφυπνιστούν οι πολίτες σε καίρια ζητήματα «Είναι μια κίνηση ενεργοποίησης και έγερσης των πολιτών. Πραγματοποιούμε σε όλο το εύρος της Περιφέρειάς μας, διάφορες κινήσεις με μοναδικό στόχο την αφύπνιση όλων».

Η κρίση σκοτώνει…

Το βασικό θέμα που αναπτύχθηκε κατά την ημερίδα ήταν τα φαινόμενα που παρουσιάζονται λόγω της εφαρμογής των μνημονίων στο χώρο της υγείας. Στην ουσία ειπώθηκε πως υπάρχει η κατάρρευση όχι μόνο στις δημόσιες δομές της υγείας, αλλά και των ιδιωτικών «Έχει μειωθεί κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής του Έλληνα πολίτη», ήταν η τραγική διαπίστωση του Νευρολόγου και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημοσθένη Παπαμεθοδίου «Δεν έχει γιατρούς στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί, χρειάζεται να πληρώσει ο ίδιος τα φάρμακά του.  Υπάρχουν μονάδες εντατικής θεραπείας που είναι κλειστές και εξαιτίας αυτής της κατάστασης περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως».

Το συμπέρασμα όμως του κ. Παπαμεθοδίου, ήταν απαισιόδοξο, καθώς και να αλλάξει η κατάσταση, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ έντονες και για τα επόμενα χρόνια «Το τραγικότερο όλων, είναι πως επηρεάζονται και οι επόμενες γενιές. Μελέτες ξένων πανεπιστημίων, δείχνουν πως η κατάσταση του χρόνιου στρες, στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας πολίτης, οδηγεί σε αλλαγές του προγραμματισμού του DNA του, το οποίο εκφράζεται στις επόμενες γενιές με αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού στις λοιμώξεις, στην καρκινογένεση, στα αγγειοεγκεφαλικά επεισόδια» και τόνισε πως εάν ο Έλληνας πολίτης συνεχίσει να αποδέχεται το  πλαίσιο των μνημονίων, δεν πρόκειται να δει ποτέ “άσπρη μέρα” και θα πρέπει να σπάσει τα δεσμά του, προκειμένου να μην χειροτερεύσει αυτή η κατάσταση «Θα φτάσουμε τελικά σε ένα τέτοιο σημείο, που η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη και δεν θα μπορέσουμε ως λαός να συνέλθουμε ξανά. Κατά την άποψή μου, πρόκειται για μια κεντρικά σχεδιασμένη γενοκτονία, καθώς τα στοιχεία των επιπτώσεων, είναι καταγεγραμμένα σε πολλές μελέτες πανεπιστημίων του εξωτερικού».

Ο Καρδιολόγος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, δήλωσε πως τα τελευταία εφτά χρόνια, λόγω των μνημονιακών κυβερνήσεων έχει επέλθει μια αδιανόητη νοσηρότητα στην Ελλάδα και πως υπάρχει η κατακόρυφη αύξηση σε όλο το φάσμα των ασθενειών. Ο κ. Γιαννουλόπουλος μέσα από την ημερίδα, απάντησε για ποιο λόγο, υπάρχει αυτή η κατάσταση, τη στιγμή μάλιστα που η ιατρική επιστήμη και η φαρμακολογία  είχαν αλματώδη εξέλιξη «Θα περιμένει κανείς, ότι θα έχουν μειωθεί οι αρρώστιες, αντίθετα έχουμε στην ουσία επιδημίες ασθενειών. Έχουμε καινούργια δεξαμενή παραγόντων που προκαλούν αρρώστιες, η οποία έχει μέσα της ανθρωπογενή αίτια, που προκαλούνται από την εξαθλίωση του πληθυσμού από τη φτώχεια και την ανεργία και από την απειλή της επιβίωσης του κόσμου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.