Χρ. Γιαννούλης: «Αδιανόητο να παραμένει ακόμη στη θέση του ο Άδωνις Γεωργιάδης»

«Δεν υπάρχει προηγούμενο να παραμένει στη θέση του Αντιπρόεδρος κόμματος και υπουργός μίας κυβέρνησης που ειρωνεύεται, απαξιώνει και υβρίζει χιλιάδες επαγγελματίες που είναι σε απόγνωση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκλέχτηκε και πορεύεται με τα ψέματα. Το βασικό της πρόβλημα είναι ότι έχει δυσανεξία στην αλήθεια και εσχάτως στη δημοκρατία».  Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στο “KontraChannel” o βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χρήστος Γιαννούλης
“Αν δεν αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες και παρθούν δραστικές αποφάσεις υπάρχει ο κίνδυνος στις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί μόλις το 23% του πληθυσμού.
Επανέρχεται δυναμικά στην επικαιρότητα η πρόταση για άρση της πατέντας των εμβολίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η γενικευμένη παραγωγή.
Με τροπολογία και χωρίς αιτιολογική έκθεση η κυβέρνηση πέρασε  διάταξη που επιτρέπει να εργάζονται στις μονάδες χρόνιαςαιμοκάθαρσης (ΜΧΑ) παθολόγοι ή καρδιολόγοι μετά από τρίμηνηεκπαίδευση σε δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο. Πρόκειται για μία αυθαίρετη καιπρωτοφανή για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα νομοθετικήρύθμιση και ήδη η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία ζήτησε την ανάκληση της.
Για τις εκκρεμείς συντάξεις επαναφέραμε την πρόταση μας για επαναπρόσληψη  στον ΕΦΚΑ των 400 νέων εξειδικευμένων επιστημόνων του προγράμματος του ΟΑΕΔ. Ωστόσο ο μεσίτης της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης επιλέγει τη λύση του ιδιώτη μάνατζερ”.