Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “Η Μελωδία της Καρδιάς”, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου ( 14 Φεβρουαρίου 2017).

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η ημέρα που επιλέχθηκε δεν ήταν διόλου τυχαία, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Καλέση δίδοντας αίμα στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται, μοιράστηκε απλόχερα και η αγάπη.

Η συμμετοχή του κόσμου  κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική «Το πιο σημαντικό είναι πως συμμετείχαν πολλά νέα άτομα», τόνισε ο κ. Καλέσης και συνέχισε λέγοντας πως «κάθε σπίτι πρέπει να έχει και από έναν αιμοδότη, καθώς το αίμα ούτε μπορεί να παραχθεί, αλλά ούτε μπορούμε να το βρούμε εύκολα»

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων  η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου Αμπελοκήπων, το ΕΛΠΧ “Όρμος” και o A.Σ. Καστοριάς .

Ο Σύλλογος Γονέων και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών “Μαζί Σου”,  για άλλη μια φορά έδωσε το δυναμικό παρών και σε αυτή τη διοργάνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τη δωρεά του μυελού των οστών. Η Πρόεδρος του Συλλόγου “Μαζί σου” Στέλλα Ζυμπίδου είπε πως «Μαζί με πολλούς συλλόγους της περιοχής μας, εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιούμε μια σειρά δράσεων προκειμένου να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, για τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας, αλλά και για τη δωρεά του μυελού των οστών.  Θεωρώ ότι η σωστή ενημέρωση, βοηθάει έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Όπως με το αίμα βοηθάμε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, έτσι και με το σάλιο μπορούμε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε. Συμπερασματικά λοιπόν, αφιερώνοντας  ελάχιστα λεπτά από  την καθημερινότητά μας, δίνουμε πνοή σε έναν συνάνθρωπό μας».

Τέλος οι φιάλες που περισυλλέχθηκαν άγγιξαν τις σαράντα και  το μήνυμα της ημέρας όπως εκφράστηκε από τη κα Ζυμπίδου είναι ένα: «Δώσε αίμα, δώσε ζωή».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.