Μωρό που γεννήθηκε στην καραντίνα, κλαίει όταν βλέπει ανθρώπους χωρίς μάσκα

Μωρό που γεννήθηκε στην καραντίνα, κλαίει όταν βλέπει ανθρώπους χωρίς μάσκα

Οι επιπτώσεις που έχει η πανδημία στα παιδιά έχουν συζητηθεί από αρκετούς ειδικούς και όλοι μιλάνε για αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη και ελλιπή κοινωνική διαπαιδαγώγηση. Μάλιστα, έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις σε παιδοψυχολόγους κατά 16% σε παιδιά 11 ετών και κάτω.

Ωστόσο, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να εξετάσουμε πώς μεγαλώνουν τα παιδιά που γεννήθηκαν τον τελευταία χρόνο και γνωρίζουν μόνο τη ζωή με καραντίνες και πανδημία. Μία μαμά που γέννησε πριν από 8 μήνες, αναφέρει πως η κόρη της θεωρεί ως «φυσιολογικό» τις μάσκες.

«Κλαίει όταν βλέπει ανθρώπους χωρίς μάσκα»

Η μικρή Nylah, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, και στους 8 μήνες που ζει περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που φοράνε μάσκα. Ως εκ τούτου, όποτε βλέπει άνθρωπο χωρίς μάσκα της φαίνεται αφύσικο και είτε βάζει τα κλάματα, είτε τις φωνές!

«Ανησυχώ για την κόρη μου που δεν της έχει δοθεί η ευκαιρία ακόμα να κοινωνικοποιηθεί» λέει η 40χρονη μητέρα της Nylah. «Όποτε βλέπει άνθρωπο να μην φοράει μάσκα κλαίει και φωνάζει, ενώ χαμογελά στους ανθρώπους που έχουν καλυμμένο το στόμα και τη μύτη τους».

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού συμπλήρωσε ανήσυχη πως τα Χριστούγεννα αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι η  γιαγιά και ο παππούς που τους είχαν επισκεφθεί, επειδή η Nylah είχε αναστατωθεί πολύ που ήταν χωρίς μάσκα.

«Δεν έχει γνωρίσει ακόμα ούτε φίλους, ούτε συγγενείς»

Μια άλλη μαμά που γέννησε το αγοράκι εν μέσω της πρώτης καραντίνας, ανησυχεί επίσης για τον μικρό της αφού δεν κοινωνικοποιείται όπως πρέπει.

«Δεν έχει γνωρίσει ακόμα ούτε τους μισούς μας φίλους, ενώ έχει δει ελάχιστα μόνο τους πολύ στενούς συγγενείς. Νιώθω πως κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αναπληρώσω το κενό, αλλά δεν παύει να με στεναχωρεί αυτή η κατάσταση».

Η 27χρονη γυναίκα ελπίζει όπως όλοι μας να λήξει σύντομα πρώτα η τρίτη καραντίνα κι έπειτα και η πανδημία.

 

mama365.gr