Η εταιρία Belterra, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά μετοχών της εταιρίας Helanor, αυξάνοντας σημαντικά την κυριαρχία της στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα επεκτείνονται με τελευταία κίνηση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την εξαγορά μετοχών της εταιρίας Helanor, μια κίνηση που θα τον καταστήσει ως έναν εκ των πιο σημαντικών μετόχων της ΟΛΘ ΑΕ και απόλυτο κυρίαρχο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη (2/2) επισημοποιήθηκε η συμφωνία της Belterra Investments Ltd, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, με δύο σημαντικούς μετόχους της εταιρείας, τη Deutsche Invest Equity Partners GmbH(DIEP) και την Transconnect AG.

Η επίσημη κοινή ανακοίνωση αναφέρει:

«Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2021, ανακοινώνεται η συμφωνία, υπό την αίρεση της έγκρισης από την επιτροπή Ανταγωνισμού, μεταξύ της Helanor Holdings Ltd. (εταιρεία ιδιοκτησίας 100% της Deutsche Invest Equity Partners GmbH) και της Belterra Investments Ltd., σύμφωνα με την οποία η Belterra θα αποκτήσει, και η Helanor Holdings Ltd. θα πουλήσει, το 70% των μετοχών της, στην εταιρεία Melbery Investments Ltd., σημαντικό έμμεσο μέτοχο της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Διευκρινίζεται ότι με την παρούσα συμφωνία δεν πραγματοποιείται καμία μεταβίβαση μετοχών. Εφ’ όσον υπάρξει έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τότε θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση. Η Melbery είναι κατά 66,67% μέτοχος της SEGT, με έδρα την Κύπρο, η οποία κατέχει το 67% των μετοχών της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε.

Στην περίπτωση έγκρισης της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Belterra Investments Ltd. θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος της Melbery (θα κατέχει το 100% των μετοχών της Melbery) και θα καταστεί ο μεγαλομέτοχος της SEGT με άμεσο ποσοστό 66,67% (δεν κατέχει έμμεσα μετοχές της SEGT).

H πωλήτρια Helanor, καθώς και οι μέτοχοι αυτής, Deutsche Invest Equity Partners GmbH(DIEP) και Transconnect AG, έλαβαν την απόφαση αποεπένδυσης από την Melbery και συνεπώς από την ΟΛΘ Α.Ε. βάσει και της επενδυτικής τους πολιτικής. H αγοράστρια Belterra Investments Ltd. προχώρησε στην απόφαση αγοράς του ανωτέρω ποσοστού μετοχών υπό την ανωτέρω αίρεση έγκρισης, στα πλαίσια της συνεπούς επενδυτικής πολιτικής της για επέκταση σε συγκεκριμένους κλάδους στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στη διαχείριση λιμένων».

ΠΗΓΗ:https://www.gazzetta.gr

You May Also Like

Το 67% των Ελλήνων δεν έχει ούτε 1.000 ευρώ στην άκρη

Το 13% του πληθυσμού ζει στη φτώχεια με ετήσιο εισόδημα τα 3.932 ευρώ

ΕΣΕΕ: Κατάρρευση του τζίρου κατά 30% στις θερινές εκπτώσεις

Τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει…

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι τιμές του Φεβρουαρίου και ο φθηνότερος πάροχος

Οι τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος του Φεβρουαρίου ξεκινούν από 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Θεσσαλονίκη: Άνεργος χάνει σε πλειστηριασμό το σπίτι του για 56.000 ευρώ

«Μία ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα, να πληρώνω μία…

Απάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καταστροφές στα φασόλια Καστοριάς

Σχετικά με την ολική καταστροφή της παραγωγής φασολιών από τον καύσωνα στην Καστοριά

Αυξάνεται στο 24% από 23% ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου

Επιπλέον έσοδα ύψους 400-500 εκατ. ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από την αύξηση…

Επιπλέον 6.500 θέσεις για το επιτυχημένο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55+ ετών

Επιπλέον 6.500 θέσεις για το επιτυχημένο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55+ ετών

Ποιες νέες επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν έως και στο 100% από το νέο ΕΣΠΑ

Έως και το 100% των δαπανών αγοράς «βασικής έρευνας», μπορούν να ανακτήσουν…

Ηλεκτρονικές απάτες: Έτσι αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς – Τα επικίνδυνα e-mails, SMS

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ηλεκτρονικές απάτες

«ΑΒ Βασιλόπουλος»: Ανοίγει κατάστημα στο Άγιο Όρος μόνο με άντρες εργαζομένους

Εφόσον ολοκληρωθεί η επένδυση της ΑΒ Βασιλόπουλος, γίνεται η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που επεκτείνεται στην αυτόνομη μοναστική πολιτεία.