Πέντε μύθοι για την κακοσμία του στόματος

Κανείς δεν θέλει να έχει δυσάρεστη αναπνοή. Μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα και δυσκολεύει τις κοινωνικές μας συναναστροφές. Ωστόσο, η δυσάρεστη αναπνοή είναι ένα κοινό και εύκολα διαχειρίσιμο πρόβλημα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικά με την κακοσμία του στόματος, οπότε ας ξεκινήσουμε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Η κακοσμία του στόματος προέρχεται από τις τροφές που καταναλώνουμε

Και ναι, και όχι. Η δυσοσμία που οφείλεται σε τροφές που πειρέχουν σκόρδο ή κρεμμύδι είναι προσωρινή. Απο την άλλη, η χρόνια κακοσμία του στόματος συνδέεται με υψηλά επίπεδα πτητικών θειούχων ενώσεων που προκαλούνται από αναερόβια βακτήρια που συσσωρεύονται στο πίσω μέρος της γλώσσας, ως αποτέλεσμα κακής στοματικής υγιεινής.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχω δύσοσμη αναπνοή

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι έχετε δυσάρεστη αναπνοή εκπνέοντας στη χούφτα του χεριού σας. Η άσχημη μυρωδιά προέρχεται από το πίσω μέρος του στόματος και γίνεται αντιληπτή μόνο όταν μιλάτε. Ζητήστε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας σας να σας πει αν η αναπνοή σας μυρίζει ή όχι.

Η κακοσμία του στόματος προέρχεται από το στομάχι

Η δυσάρεστη αναπνοή συχνά μπορεί να είναι σύμπτωμα γαστρεντερικών προβλημάτων αλλά όχι πάντα. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι το 85% των προβλημάτων κακοσμίας του στόματος προέρχονται από το πίσω μέρος του στόματος, εκεί όπου τα βακτήρια που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της γλώσσας παράγουν θείο. Συνεπώς, για δροσερότερη αναπνοή, ο καθαρισμός της γλώσσας είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Βουρτσίζω τα δόντια μου. Είναι αδύνατον να έχω δυσάρεστη αναπνοή

Το βούρτσισμα από μόνο του δεν αρκεί για να απαλλαγούμε από όλα τα βακτήρια. Ο σχολαστικός καθαρισμός της γλώσσας είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών και βακτηρίων που κρύβονται στην επιφάνεια της γλώσσας. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και στωματικό διάλυμα ως συνήθως.

Κάνω χρήση στοματικού διαλύματος για τον έλεγχο της κακοσμίας του στόματος

Η βιαστική πλύση με στοματικό διάλυμα επιλύει το πρόβλημα μόνο προσωρινά. Το τακτικό βούρτσισμα, καθαρισμός της γλώσσας, η χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος συμβάλλουν στη ρύθμιση των βακτηρίων του στόματος. Αν υποφέρετε από χρόνια δυσοσμία του στόματος, απευθυνθείτε στον γιατρό σας διότι μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος υγείας. Αλλά μην ανησυχείτε, είτε χρόνια είτε προσωρινή, η δυσάρεστη αναπνοή ελέγχεται εύκολα με λίγη προσοχή.

ΠΗΓΗ:https://www.aim.gr