Άδωνις Γεωργιάδης: Ο «εμπρηστής» της κυβέρνησης βάζει «φωτιές« στο Μαξίμου

Κι από εκεί που ο Άδωνις Γεωργιάδης κυκλοφορούσε (κυρίως στα κανάλια) ως ο απόλυτος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τώρα φαίνεται να αντιμετωπίζει μεγάλο θέμα ακόμα και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τα επαναλαμβανόμενα «φάουλ» και το «μπάχαλο» με το take away

Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, και πολλές μέρες από τότε που η aftodioikisi.gr έγραφε για τα επαναλαμβανόμενα «φάουλ» που κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, κάτι που έχει εξοργίσει το Μαξίμου.

Ήρθε μια ακόμα «φωτιά» που έβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να σημειώσει τελικά ένα ακόμα «φάουλ».  Υπό την προϋπόθεση πάντα, όπως έχουμε σημειώσει ξανά, ότι δεν είναι λαγός σε διάφορα μέτωπα της κυβέρνησης.

Χθες έγινε ένα «μπάχαλο» με το take away στην εστίαση το Σαββατοκύριακο!Τελικά, η κυβέρνηση άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω την απαγόρευση που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και είχε αναγκαστεί να διευκρινίσει το υπουργείο του, αργότερα.Συγκεκριμένα, με νέα δήλωση του ο ίδιος ο υπουργός (μέσα στην ίδια μέρα) τα μάζεψε με την παρακάτω δήλωση:

«H κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα
προβλήματα.

Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

 Θυμίζουμε ότι χθες το πρωί ο  Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του.

Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η  διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά».

Μετά ήρθε  διευκρινιστική ανακοίνωση από το υπουργείο, πριν όλα αλλάξουν με τη νέα δήλωση Γεωργιάδη (δείτε παραπάνω).

Η διευκρινιστική δήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης που ΔΕΝ ισχύει πλέον εδώ.

Τα «κλειδιά» που «καίνε» τον λαλίστατο υπουργό

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός είχε «ξαναχτυπήσει», λίγες μέρες πριν, βάλλοντας ευθέως κατά των επαγγελματιών της εστίασης.

Υπενθυμίζουμε τη δήλωση που μετά πήρε πίσω ως λεκτική υπερβολή:

 «Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ»

Οργή από τους επαγγελματίες εστίασης

Παρά το μάζεμα της δήλωσης οι επαγγελματίες της εστίασης εξοργίστηκαν κι αυτό εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και το κερασάκι στην τούρτα

Δεν είναι λίγοι στη Νέα Δημοκρατία που λένε ότι οι ειρωνείες με τα κλειδιά, για έναν τόσο πληττόμενο κλάδο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Από χθες, δε, του χρεώνουν συνολικά το «μπάχαλο» με την απαγόρευση για το take away στην εστίαση. Εδώ μιλάνε πλέον για το κερασάκι στην τούρτα!

Πόσες ακόμα «φωτιές» θα σβήσει το Μαξίμου από τον «εμπρηστή» Γεωργιάδη, αναρωτιούνται.

Όπως ήδη έχει γράψει aftodioikisi.gr το Μαξίμου δείχνει εξοργισμένο με την προσωπική ατζέντα Γεωργιάδη αλλά και ατελείωτα «φάουλ» του.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, λένε οι γνωρίζοντες την αγανάκτηση που υπάρχει κι εντός ΝΔ για τον υπουργό Ανάπτυξης:

Μήπως την «βόμβα» με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και το χειρισμό που έκανε η κυβέρνηση στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου;

Είχε δηλώσει τότε, για να το «μαζέψει» ξανά:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης…

Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου.

Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Δεν έλαβε το μήνυμα

Φαίνεται πως δεν πήρε καν το μήνυμα, συμπληρώνουν, εκείνοι που επιμένουν, εντός ΝΔ, ότι ο Γεωργιάδης κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην κυβέρνηση.

Ποιο μήνυμα; Μα το γεγονός ότι ο ίδιος ο  Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον υπουργό του που υποσχόταν άνοιγμα της εστίασης και των χιονοδρομικών κέντρων.

Δεν κάθεται καλά στην υπουργική καρέκλα…

Τίποτα φαίνεται πως δεν σταματά τον υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, αλλά πια τα πράγματα έχουν φτάσει στα όρια.

Πολλοί, πλέον, δεν τον βλέπουν να κάθεται και τόσο καλά στην υπουργική του καρέκλα…

aftodioikisi.gr