Ερντογάν : Δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν στο Αιγαίο – Μας βάζουν τρικλοποδιές

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο ανέβασε πολύ τους τόνους λέγοντας το εξής: «Δεν ντρέπεστε για όσα συνέβησαν μετά τις εκλογές;».

Στην εμπρηστική του ρητορική επιστρέφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ύστερα από την επίθεση φιλίας στη Δύση. Απορρίπτοντας την κριτική που του ασκήθηκε για τις δηλώσεις του περί διαδηλωτών φοιτητών και ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στράφηκε κατά Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο ανέβασε πολύ τους τόνους λέγοντας το εξής: «Δεν ντρέπεστε για όσα συνέβησαν μετά τις εκλογές;».

«Μην ξεχνάτε ότι καμία από τις επιθέσεις που στοχεύουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, κυρίως στον τομέα της οικονομίας και της τρομοκρατίας, δεν είναι συμπτωματική. Όσοι δεν κατάφεραν να λυγίσουν τον καρπό της Τουρκίας στη Λιβύη, τη Συρία, το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τελευταία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προσπαθούν να της βάλουν τρικλοποδιές με ασύμμετρες μεθόδους και με αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε σε αγώνα κατά τις ισλαμοφοβίας και τουρκοφοβίας, που εξαπλώνεται σαν «δηλητηριώδης κισσός» στην Ευρώπη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που έφτασε στο ζενίθ η εχθρότητα κατά των Τούρκων και των Μουσουλμάνων με το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Σχεδόν κάθε μέρα λαμβάνουμε ειδήσεις για επίθεση κατά ατόμων, του οποίου τα δικαιώματα σφετερίζονται μόνο και μόνο επειδή είναι Τούρκοι και Μουσουλμάνοι. Η νέο-ναζιστική τρομοκρατία επηρεάζει μουσουλμάνους και άλλες ομάδες με διαφορετικές εθνικές ταυτότητες, απόψεις και θρησκευτικές δοξασίες. Ειδικά οι ενέργειες κατά τζαμιών, χώρων εργασίας, ενώσεων, σχολείων έχουν φτάσει σε αδιανόητο επίπεδο. Οι προτροπές για κάψιμο του κορανίου στη Σουηδία, για το σκίσιμο του κορανίου στη Νορβηγία, για προσβολή του προφήτη μας στο όνομα της ελευθερίας του τύπου είναι μόνο μερικές από τις επιθέσεις εναντίον των ιερών και οσίων μας. Αλλά ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει αυτήν την αυξανόμενη απειλή σαν έναν δηλητηριώδη κισσό και επιμένει να μην λαμβάνει μέτρα.

Την ίδια ώρα, προκλητική τουρκική άσκηση λαμβάνει χώρα στην άλλη πλευρά του Έβρου, δηλαδή στην Ανατολική Θράκη με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας να δίνει εικόνες στη δημοσιότητα. Η άσκηση λαμβάνει χώρα στο σημείο «Σαράντα Εκκλησίες».

Εκεί, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα  έκαναν άσκηση κατά την οποία διέσχισαν το ποτάμι που υπάρχει εκεί με συμμετοχή πεζοναυτών και χρήση πλωτών γεφυρών.

Η άσκηση αυτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο εντούτοις το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας επέλεξε να δημοσιοποιήσεις σχετικό οπτικό υλικό της.

Προκλητικός όμως εμφανίστηκε και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ ο οποίος έκανε λόγο για ύπαρξη δύο ίσων κρατών στην Κύπρο αλλά και παραμονή του τουρκικού στρατού στο νησί, αφού όπως είπε,  αυτό φέρνει την ειρήνη στο νησί.

Κατά τη συνέντευξη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ρωτήθηκε συγκεκριμένα εάν μπορεί να υπάρξει συνομοσπονδία και απάντησε: «Εάν ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις, θέλουμε την αποδοχή της κυριαρχίας μας, εάν γίνει θα το εξετάσουμε αλλά δεν θέλουμε να του δώσουμε όνομα τώρα. Προτεραιότητά μας είναι να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να συνεχιστεί η παρουσία των Τουρκοκυπρίων για πάντα».

in.gr

You May Also Like

8χρονος ήρωας έσωσε τη ζωή της δίχρονης αδερφούλα του με πρώτες βοήθειες που είδε στην τηλεόραση

8χρονος ήρωας έσωσε τη ζωή της δίχρονης αδερφούλα του με πρώτες βοήθειες…

H Google απέκτησε το δικό της συνδικάτο

H Google απέκτησε το δικό της συνδικάτο

Ερντογάν: Η Τουρκία, όπως και με την Αγιά Σοφιά, θα ασκήσει τα δικαιώματά της σε Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο

Ερντογάν: Η Τουρκία, όπως και με την Αγιά Σοφιά, θα ασκήσει τα…

Χαβάη: Στους 36 οι νεκροί- «Στάχτη» η ιστορική πόλη Λαχέινα (Βίντεο)

Πληροφορίες για Έλληνες στην περιοχή που λόγω διακοπής των επικοινωνιών δεν μπορούν να μιλήσουν με τους δικούς τους

Η Παναγία των Παρισίων αποκτά ξανά ζωή

Τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που την απείλησε με καταστροφή, η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων αποτελεί έναν άθλο

Εικόνες από το Αφγανιστάν: Δίνουν ηρωίνη σε σκύλους για να τους κρατούν ζεστούς

Σοκ προκαλούν οι εικόνες φτώχειας στο Αφγανιστάν μετά την ανάληψη της εξουσίας…

Η διάγνωση για Έρικσεν: Έπαθε καρδιακή προσβολή και θα του βάλουν βηματοδότη

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν από την δανέζικη ομοσπονδία, ο Κρίστιαν Έρικσεν υπέστη…

Γεγονός ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ευρώπη

Γεγονός ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ευρώπη

Θαλάσσιο τέρας: Ψαράδες έπιασαν γιγάντια σφυρίδα 133 κιλά – Βίντεο

Δυο φίλοι είχαν ανοιχτεί για ψάρεμα στον Κόλπο του Μεξικού. Αλλά το…