Ελπίδες στη μάχη κατά του κορονοϊού από “θαυματουργό” ισραηλινό φάρμακο

Ένα νέο φάρμακο που θεράπευσε 29 από τους 30 πάσχοντες από κορονοϊό που το έλαβαν σε νοσοκομείο του Ισραήλ, χαιρετίστηκε από τους επιστήμονες ως “τεράστια ανακάλυψη”.

Όπως αναφέρουν οι “Times of Israel”, η ανακάλυψη αφορά την ουσία EXO-CD24 η οποία αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες του ιατρικού κέντρου Ichilov στο Τελ Αβίβ. Το φάρμακο που χορηγήθηκε στους ασθενείς κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών μέσω μιας συσκευής αναπνοής (εισπνεόμενο), αποδείχθηκε θαυματουργό. Και αυτό γιατί μέσα σε λίγες ημέρες (3 με 5) οι ασθενείς που το έλαβαν ανάρρωσαν. Όπως έγινε γνωστό, οι 30 που έλαβαν τη θεραπεία είχαν μέτρια ή και σοβαρά συμπτώματα της νόσου.

Το φάρμακο που είναι αποτέλεσμα της έρευνας του καθηγητή Nadir Arber, σχεδιάστηκε αρχικά για τη θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι “ακόμα και αν τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους, ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες μεταλλάξεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο κορονοϊός θα μείνει μαζί μας”. Πρόσθεσε ότι “για αυτό αναπτύξαμε αυτό το ειδικό φάρμακο”.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου Ichilov, Roni Gamzu, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των δοκιμών της πρώτης φάσης ως “εξαιρετικά”, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των δοκιμών του φαρμάκου.

capital.gr