Ν. Καπραβέλος: Ελπίζω το πάθημα να έγινε μάθημα

Έχοντας βιώσει την τραγωδία της Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του “Γ. Παπανικολάου” αξιολογεί τα νέα περιοριστικά μέτρα, κάνει προβλέψεις για την εξέλιξη του τρίτου κύματος και μιλά για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα θωρακίσουν το σύστημα Υγείας.

Του ανταποκριτή μας, Βασίλη Ιγνατιάδη

Ο Νίκος Καπραβέλος είναι από τους ανθρώπους που δεν μασούν τα λόγια τους. Επανειλημμένως έχει βγει μπροστά και με δραματικούς τόνους έχει περιγράψει όσα βίωσε, δίνοντας την άνιση μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που κάλπαζε στη Θεσσαλονίκη. “Είδα τον θάνατο μπροστά μου και αυτό προσπαθώ να αποφύγω”, απαντά σε όσους τον κατηγόρησαν ότι τρομοκρατεί, ενώ ξεκαθαρίζει πως τα οριζόντια μέτρα τα παίρνει η πολιτεία και κρύβεται πίσω από τους υγειονομικούς.

Στη συνέντευξή του στο iatronet, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του “Γ. Παπανικολάου” επισημαίνει πως για την τραγωδία του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου ευθύνεται η μη έγκαιρη λήψη προληπτικών μέτρων και διατυπώνει την ελπίδα να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη ενόψει του τρίτου κύματος.

Παράλληλα, υπογραμμίζει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο σύστημα Υγείας, μεταξύ αυτών σε δομές υποστήριξης και αποκατάστασης ασθενών που εξέρχονται από τις ΜΕΘ. Έχουν χαθεί ζωές, λόγω επιπλοκών μετά το εξιτήριο, τονίζει, ενώ αναφέρεται και στην πολύτιμη συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή του Ομίλου Euromedica, που έχει επιταχθεί από το υπουργείο Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET