Η Ακσενέρ επιτέθηκε στον Μητσοτάκη – «Μην ασχολείσαι με θέματα μεγαλύτερα από το μπόι σου»

Μια απροκάλυπτη επίθεση εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η ακροδεξιά Μεράλ Ακσενέρ, με αφορμή τη δήλωση του για «τουρκική κατοχή» στην Κύπρο, κάνοντας αναφορά στην τουρκική εισβολή του 1974, ενώ ακόμα τόνισε ότι πρέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός «να σταματήσει να ασχολείται με θέματα μεγαλύτερα από το μπόι του».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Sigmalive, Μαρία Ζαχαράκη, η ακροδεξιά πολιτικός και αρχηγός του «Καλού Κόμματος» της Τουρκίας σχολίασε την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο.

Ειδικότερα, η Μεράλ Ακσενέρ είπε αναφορικά με τη δήλωση Μητσοτάκη για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο ότι:

«Θέλω να ξεκινήσω την ομιλία μου αναφερόμενη στα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη νότια Κύπρο.

»Αυτή η δήλωση του κυρίου, ο οποίος είναι άλλος ένας Έλληνας λαϊκιστής πολιτικός, στην πραγματικότητα δεν αποτελεί έκπληξη.

»Πολλές φορές έχουν ειπωθεί και αγνοηθεί.

»Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που απαντούν οι δικοί μας σεβαστοί αξιωματούχοι».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως: «Θέλω να πω τί απαντώ εγώ σε αυτό το θέμα.

»”Κύριε Πρωθυπουργέ, ακόμη κι αν δεν μπορείτε να το αποδεχτείτε, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ένα ανεξάρτητο κράτος.

»”Μάθετε ποια είναι τα όριά σας. Έχουμε δει ποιοι είναι οι στρατηγικοί σας στόχοι, οι Μεγάλες Ιδέες σας και τα περί Ένωσης κατά το παρελθόν”».

Η προκλητική αναφορά στην τουρκική εισβολή του 1974

Η Ακσενέρ στη συνέχεια εξαπέλυσε χυδαία επίθεση λέγοντας:

«Ως απάντηση απέναντι σε αυτούς τους στρατηγικούς στόχους, στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στους Κύπριους αδελφούς μας, το 1974 “η Αϊσέ πήγε διακοπές” και η σημαία υψώθηκε στο νησί.

»Στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο αείμνηστος πρόεδρός μας, Ραούφ Ντενκτάς, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου τουρκικού κράτους στον κόσμο.

»Φυσικά, αυτό που συνέβη, συνέβη στους στρατηγικούς σας στόχους και στους χουντικούς και τους πολιτικούς της περιόδου που ήταν οι σημαιοφόροι τους».

Στη συνέχει πρόσθεσε: «Μη ξεχνάτε ότι με τέτοιου είδους στρατηγικούς στόχους δεν κάνουν καριέρα οι Έλληνες πολιτικοί.

»Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να εστιάσετε στα προβλήματα της χώρας σας, μην ασχολείστε πολύ με θέματα μεγαλύτερα από το μπόι σας.

»Πρόκειται για τουρκική παρουσία στην Κύπρο και όχι για τουρκική κατοχή. Αυτό να έχετε στο μυαλό σας.

»Αλλά αν επιμένετε να κάνετε το αντίθετο, εμείς είμαστε εδώ και πάλι. Σας περιμένουμε…».

ΠΗΓΗ:https://www.tribune.gr