Το μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου για το νέο lockdown: Σας παρακαλώ μέσα από τη ψυχή μου, μην συνηθίσετε

Ο Γρηγόρης Πετράκος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook σχολίασε τόσο τον ένα χρόνο κορονοϊού στη χώρα όσο και το νέο lockdown το οποίο αναμένεται να ισχύσει από την ερχόμενη Πέμπτη στις 06.00.

Στο νέο του διαδικτυακό «χτύπημα», ο Γρηγόρης Πετράκος απευθύνει έκκληση στους διαδικτυακούς του φίλους να μην συνηθίσουν ορισμένες καταστάσεις όπως είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μάσκα.

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Πετράκος ανέφερε: «Αγαπημένοι φίλοι, συμπληρώνουμε πλέον ένα χρόνο μέσα σε αυτήν την παράνοια. Μας λένε ότι οδεύουμε προς ένα σκληρότερο lockdown για ακόμα μια φορά, ένα χρόνο αφότου εφαρμόστηκε το πρώτο.

Εκείνο το πρώτο μας είχαν πει ότι εφαρμόστηκε γιατί είχαμε μπροστά μας ένα νέο φαινόμενο και δεν ξέραμε πώς να αντιδράσουμε. Τώρα, ένα χρόνο μετά, δυστυχώς ξέρουμε ακριβώς με τι έχουμε να κάνουμε. Έχουμε να κάνουμε με μια ίωση που έχει κάποιες συγκεκριμένες ιδιομορφίες. Αφορά ελάχιστα τις μικρές, τις μεσαίες ηλικίες και τον υγιή πληθυσμό ενώ αντίθετα μπορεί να γίνει πολύ βαριά και επικίνδυνη σε μεγάλες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες. Όμως, ο λόγος που συνεχίζονται τα καταστροφικά για τον άνθρωπο μέτρα εγκλεισμού, ουδεμία σχέση έχει με την υγειονομική κρίση.

Όποιος ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι διακυβεύεται η δημοκρατία, η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας, τον καλώ να συνέλθει από το φόβο του και να ψάξει μέσα στην καρδιά του για την αλήθεια. Προσωπικά, τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω πως δε φοβάμαι. Δε φοβάμαι ούτε αυτούς ούτε τα μέτρα τους. Η ψυχή μου εξαρτάται μόνο από τη δική μου στάση και από τις επιλογές μου και όχι από αυτά που θα μου επιβάλλουν. Αυτά αφορούν μόνο το εξωτερικό μου σώμα και επειδή η ψυχή είναι που μετράει θέλω να σας παρακαλέσω.

Μην τους φοβάστε. Αντισταθείτε. Αντισταθείτε με όποιο τρόπο μπορείτε. Και προς Θεού, μην συνηθίσετε ποτέ αυτό που ζούμε τώρα. Μην συνηθίσετε τον εγκλεισμό. Μην συνηθίσετε τις μάσκες. Μην συνηθίσετε ποτέ την απόσταση με τον διπλανό σας. Μην συνηθίσετε να μην εργάζεστε και να ζητιανεύετε για ένα επίδομα. Σας παρακαλώ μέσα από τη ψυχή μου. Μην συνηθίσετε».

ΠΗΓΗ:https://theglobalnews.gr