Πως θα αντιμετωπίσετε τις μυαλγίες με τη βοήθεια των αιθέριων έλαιων – Τι πρέπει να προσέξετε στη χρήση

Οι μυικές διαταραχές έχουν διάφορες αιτίες, όπως στρες, τραυματισμούς, λοιμώξεις, ασθένειες των αρθρώσεων και λήψη φαρμάκων. Όλοι οι μύες στο σώμα είναι δυνητικά επιρρεπείς σε πόνο, ανάλογα με την αιτία. Οι πονεμένοι μύες μπορούν συχνά να είναι δύσκολοι στην αντιμετώπιση και να μας περιορίζουν όσον αφορά την θεραπευτική αγωγή.

Μία από τις συνήθεις μεθόδους για την αντιμετώπιση της μυαλγίας είναι η χρήση φαρμάκων όπως η ιβουπροφαίνη ή η ακεταμινοφαίνη, ενώ οι θερμοφόρες είναι επίσης μια λύση που ανακουφίζει αρκετά.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα μιας θερμοφόρας μπορεί να αυξηθεί με την προσθήκη μιγμάτων αιθέριων ελαίων. Τα μίγματα αιθέριων ελαίων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με κομπρέσα ή με μασάζ πάνω από την πληγείσα περιοχή.

Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας ή κάποιον πιστοποιημένο αρωματοθεραπευτή πριν χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια για να βεβαιωθείτε ότι τα συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν αλληλεπιδρούν με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων.

Αιτίες μυαλγίας!

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η μυαλγία μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, όπως μεταξύ άλλων:

Γρίπη
Ινομυαλγία
Λύκος
Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Διάστρεμμα
Τραυματισμός κατά την άθληση
Ένταση
Άγχος
Υποθυρεοειδισμός
RSI (Επαναληπτικοί τραυματισμοί)
Φάρμακα.

Όπως συμβαίνει με άλλες μορφές πόνου, όπως και στις αρθρώσεις, η μυαλγία μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια και μπορεί να κυμαίνεται όσον αφορά τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οι μυαλγίες ενδεχομένως να περιορίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες και να επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, εάν παραμείνουν χωρίς θεραπεία.

Ας δούμε τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας σχετικά με τη θεραπεία της μυαλγίας με αιθέρια έλαια και μαζί, τα τέσσερα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια με τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης.

4 Καλύτερα Αιθέρια Έλαια για τη Μυαλγία

Αιθέριο έλαιο Juniper Berry (κεδρόμηλο)

Το κεδρόμηλο είναι ένα αειθαλές δέντρο με πράσινες βελόνες, μικρά λουλούδια και πράσινα μούρα, που ωριμάζουν μόλις αποκτήσουν μπλε-μαύρο χρώμα. Αν και είναι εγγενείς στη βόρεια Ευρώπη, τον Καναδά και τη βόρεια Ασία, διάφορα είδη βρίσκονται και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Το αιθέριο έλαιο Juniper Berry εξάγεται από τα μούρα του δέντρου και το άρωμά του αφήνει μια ξυλώδη, βαλσαμική αίσθηση. Το αιθέριο έλαιο είναι πλούσιο σε μονοτερπένια.

Σύμφωνα με το Rosemary Caddy, το βιβλίο της Αρωματοθεραπείας, η χρήση αυτού του αιθέριου ελαίου είναι ιδανική για πόνο στις αρθρώσεις και δυσκαμψία και αναφέρεται σε προσωπικές εμπειρίες και μαρτυρίες. Για την εφαρμογή, μπορούμε να συνδυάσουμε με αιθέρια έλαια λεβάντας (Lavandula angustifolia) και μαύρο πιπέρι (Piper nigrum) με τη χρήση ελαίου βάσης. Εφαρμόζουμε στην πληγείσα περιοχή και τοποθετούμε πάνω στο σημείο μια θερμοφόρα. Εναλλακτικά, προσθέτουμε το μίγμα αιθέριου ελαίου σε μια ζεστή κομπρέσα και τοποθετούμε στους μύες που υποφέρουν. Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με άλλα αιθέρια έλαια που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

Αποφύγετε τη χρήση αυτού του ελαίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μην το χρησιμοποιείτε αν πάσχετε από νεφρική νόσο.

Αιθέριο έλαιο φασκομηλιάς (Clary Sage)

Το φασκόμηλο Clary (Salvia sclarea) είναι ένα μικρό, πολυετές βότανο με γαλάζια-ροζ ή μοβ-μπλε λουλούδια. Ο βλαστός είναι παχύς και χνουδωτός με μακριά πράσινα φύλλα. Το φυτό είναι εγγενές στη Μεσόγειο, αλλά αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε εύκρατο κλίμα.

Το αιθέριο έλαιο του φασκόμηλου παράγεται από τα άνθη. Έχει ένα έντονο, πορτοκαλί άρωμα το οποίο δεν είναι ευχάριστο για όλους, αλλά όταν αναμειγνύεται με άλλο αιθέριο έλαιο, όπως το αιθέριο έλαιο λεβάντας (Lavandula angustifolia) ή μέντα (Mentha x piperita), λειτουργεί καλύτερα, τόσο αρωματικά όσο και θεραπευτικά. Το φασκόμηλο Clary παράγει έναν αριθμό χημειοτύπων αιθέριου ελαίου, οπότε η χημική σύνθεση του αιθέριου ελαίου ποικίλλει.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Hospice και Palliative Journal με τίτλο “Ανάλυση πειραματικών ερευνών στην Κορέα σχετικά με τις επιπτώσεις της αρωματοθεραπείας για την ανακούφιση του πόνου” τα περισσότερα αιθέρια έλαια για την ανακούφιση του πόνου αποτελούνται από τρία έως τέσσερα είδη λαδιών, το ρωμαϊκό χαμομήλι, το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο Clary, αναφέρει τo naturalsoul.gr

Αποφύγετε τη χρήση αιθέριου ελαίου φασκόμηλου κατά την εγκυμοσύνη.

Αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού

Το μαύρο πιπέρι (Piper nigrum) είναι ένα πολυετές ξυλώδες φυτό που είναι εγγενές στην Ινδία και την Κίνα. Έχει μικρά, λευκά άνθη και φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Ωστόσο, είναι τα μούρα (ή τα πιπέρια) που χρησιμοποιούνται για την εκχύλιση του αιθέριου ελαίου. Τα μούρα χρησιμοποιούνται όταν έχουν ωριμάσει και όταν το χρώμα του από κόκκινο γίνεται μαύρο. Οι καρποί ξηραίνονται και θρυμματίζονται για την εκχύλιση.

Το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού είναι ζεστό, ξυλώδες, πικάντικο και πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο για να αποφευχθεί η υπερδιέγερση των νεφρών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ομοιοπαθητικές θεραπείες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος εάν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες.

Το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού είναι πλούσιο σε μονοτερπένια όπως λιμονένιο, πινένιο και σαβινένιο. Σύμφωνα με μια μελέτη για την αξιολόγηση των αναλγητικών ιδιοτήτων του αιθέριου ελαίου Piper Nigrum, οι ασθενείς που έκαναν εισπνοή αιθέριου ελαίου μαύρου πιπεριού ανακουφίστηκαν από τον πόνο.

Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Το δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis) είναι ένα μικρό βότανο ή θάμνος που μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά αν δεν το προσέξουμε και δεν το κλαδέψουμε. Αγαπάει τον ήλιο, καθώς κατάγεται από τη Μεσόγειο. Τα φύλλα του είναι μυτερά, έχει απαλά μπλε λουλούδια και ολόκληρο το φυτό μοσχοβολάει.

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου προέρχεται από τις ανθισμένες κορυφές του βοτάνου. Έχει άρωμα που θυμίζει καμφορά, ενώ υπάρχουν διάφοροι χημειοτύποι αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου όπως το ct. καμφορά, ct. verbonone, ct. cineole, και ct. κάμφορα. Το κυρίαρχο χημικό συστατικό σε κάθε χημειότυπο υποδηλώνει το όνομα και τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του συγκεκριμένου αιθέριου ελαίου.

Σύμφωνα με μια μελέτη σχετικά με τις αναλγητικές επιδράσεις του αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου και τις αλληλεπιδράσεις του με κωδεΐνη και παρακεταμόλη σε πειραματόζωα, η χορήγηση αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου ήταν πιο αποτελεσματική στον πόνο από τη χρήση κωδεΐνης και παρακεταμόλης.

Αποφύγετε το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου σε περίπτωση υπέρτασης, κατά την εγκυμοσύνη ή ένα πάσχετε από επιληψία.

Πώς χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια για τις μυαλγίες!

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αραιώνετε τα αιθέρια έλαια σε φυτικό έλαιο βάσης πριν την εφαρμογή στο δέρμα. Αραιώστε σε ποσοστό 2% σε περίπτωση τακτικής χρήσης. Ηλικιωμένα άτομα (άνω των 65 ετών), θα πρέπει να χρησιμοποιούν αραίωση 1%. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή χρήσης σε βρέφη ή μικρά παιδιά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο αρωματοθεραπευτή πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο.

Εάν εμφανίσετε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ναυτία, εξάνθημα, πονοκέφαλο ή άλλο), διακόψτε τη χρήση και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

ΠΗΓΗ:https://www.eirinika.gr

You May Also Like

Το φαρμακείο της φύσης: Ανεβάστε τη διάθεσή σας με αυτά τα τρία φυσικά αντικαταθληπτικά

Το φαρμακείο της φύσης: Ανεβάστε τη διάθεσή σας με αυτά τα τρία…

Οι ξηροί καρποί βοηθούν στη διατήρηση του βάρους και στην υγεία μας

Οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο King του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι αυτή η τροφή…

Η ζελατίνη είναι ο καλύτερος σύμμαχος των αρθρώσεων

Table of Contents Hide Η ζελατίνη είναι ο καλύτερος σύμμαχος των αρθρώσεωνΟ…

Τροφές με σίδηρο: Ποιες είναι οι κορυφαίες

Όταν καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, αυτός απορροφάται από το…

Καρδιακή νόσος: Προσοχή στα 6 πιο «αθώα» συμπτώματα

Καρδιακή νόσος: Προσοχή στα 6 πιο «αθώα» συμπτώματα

6 πράγματα που κάνετε λόγω της ευφυΐας σας και οι άλλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν

6 πράγματα που κάνετε λόγω της ευφυΐας σας και οι άλλοι δεν…

Πόνος στον αυχένα: 4 απλά, αλλά σωτήρια βήματα που θα σε ανακουφίσουν

Table of Contents Hide Τα 4 βήματα για να φύγει ο πόνος…

Πώς και γιατί ο κουρκουμάς βοηθά να διατηρείται το δέρμα μας νεότερο

Oι δερματολόγοι λένε ότι το συστατικό που περιέχει, η κουρκουμίνη, μπορεί να…

Την Τρίτη στο Παπαγεωργίου το πρώτο απογευματινό χειρουργείο

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία και στον Ευαγγελισμό

Σε έξαρση ο κοκκύτης: Καμπανάκι από τους ειδικούς για τα βρέφη και τις εγκύους

Απαραίτητος ο εμβολιασμός, ειδικά για τις εγκύους