16 ΩΡΕΣ ΝΥΧΤΑ, -40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ: ΟΙ 5 ΠΙΟ ΚΡΥΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ

Παγωμένες πόλεις του κόσμου: Πρόκειται για πόλεις του κόσμου, οι οποίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αυτό δεν είναι άλλο από το κρύο. Σε αυτές, ο χειμώνας δεν είναι απλά κρύος, αλλά ανελέητος. Από την τούνδρα της Σιβηρίας μέχρι τον Καναδά και την ανατολική Κίνα, οι κάτοικοι σε αυτά τα μέρη ξέρουν τι πάει να πει αληθινό κρύο. Αυτό, διότι είναι συνηθισμένοι να ζουν σε ακραίες θερμοκρασίες. Δείτε ποιες είναι αυτές στην ακόλουθη λίστα. Αναλυτικότερα:

 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΠΙΟ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:

– Ουλάν Μπατόρ, Μογγολία: Χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρα, στους πρόποδες του βουνού Μπογκντ Χαν Ούουλ, το Ουλάν Μπατόρ θεωρείται η πιο παγωμένη πρωτεύουσα του κόσμου. Είναι η πύλη στον μαγικό κόσμο της Μογγολίας με τα αχανή τοπία, την άγρια φύση και τους απίστευτα φιλόξενους ανθρώπους. Τον Ιανουάριο οι θερμοκρασίες αγγίζουν κατά μέσο όρο τους -24,6 βαθμούς Κελσίου. H μέση ετήσια θερμοκρασία της περιοχής είναι -1,3 βαθμούς Κελσίου. Η πόλη τελευταία έχει εκσυγχρονιστεί αρκετά. Διαθέτει πληθώρα πολιτιστικών αξιοθέατων, από βουδιστικά μοναστήρια μέχρι σύγχρονες γκαλερί τέχνης.

– Χαρμπίν, Κίνα: Η Χαρμπίν είναι πόλη στη βορειοανατολική Κίνα. Είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλογκγιάγκ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -22 και -24 βαθμών Κελσίου αυτή την εποχή. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν «πόλη του πάγου». Η Χαρμπίν είναι διάσημη για το Harbin International Ice Snow Sculpture Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ γλυπτικής σε χιόνι και πάγο σε όλον τον κόσμο. Απίστευτα γλυπτά από πάγο φωτίζονται με πολύχρωμα φώτα, δημιουργώντας μια χειμωνιάτικη Χώρα των Θαυμάτων.

 

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

– Γουίνιπεγκ, Καναδάς: Η πρωτεύουσα της επαρχίας της Μανιτόμπας στον Καναδά φιλοξενεί περισσότερους από 700.000 κατοίκους και είναι μία από τις πιο κρύες πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Οι θερμοκρασίες τον Ιανουάριο φτάνουν τους -22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ήταν -45 βαθμούς Κελσίου στις 18 Φεβρουαρίου 1966 και -47,8 βαθμούς Κελσίου στις 24 Δεκεμβρίου 1879. Η πόλη έχει πλούσια πολιτιστική ζωή, ενώ τα διατηρητέα νεοκλασικά κτήρια προκαλούν τον θαυμασμό του επισκέπτη.

– Γέλοουναϊφ, Καναδάς: Το Γέλοουναϊφ είναι η πρωτεύουσα των βορειοδυτικών εδαφών του Καναδά. Πρόκειται για μια μικρή κωμόπολη με πληθυσμό 20.000 κατοίκων, στη βόρεια ακτή της Μεγάλης Λίμνης των Σκλάβων, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου. Είναι η πιο κρύα πόλη του Καναδά, με τον ψυχρότερο χειμώνα και με θερμοκρασίες που τον Ιανουάριο φτάνουν τους -32 βαθμούς Κελσίου. Στο Γέλοουναϊφ οι συνθήκες είναι ιδανικές για να δεις το Βόρειο Σέλας από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Απριλίου.

 

– Γιακούτσκ, Ρωσία: Το Γιακούτσκ, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας των Σαχά (ή Γιακουτίας), στην ανατολική Σιβηρία, θεωρείται η πιο παγωμένη πόλη του κόσμου. Οι πιο ακραίες θερμοκρασίες σημειώνονται τον Ιανουάριο με μέσο όρο γύρω στους -40 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στο Γιακούτσκ ήταν -64 βαθμούς Κελσίου το 1891. Αξιοθέατα όπως το παγωμένο μουσείο Permafrost Kingdom και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης προσελκύουν τους τουρίστες που δεν πτοούνται από το τσουχτερό κρύο.

ΠΗΓΗ:https://be2news.gr/

You May Also Like

ΗΠΑ: Αστυνομικός μπέρδεψε το όπλο με τέιζερ και σκότωσε 20χρονο

ΗΠΑ: Αστυνομικός μπέρδεψε το όπλο με τέιζερ και σκότωσε 20χρονο

Μένουμε Σπίτι: Μια απίθανη βόλτα στο Μουσείο Ερμιτάζ από το σπίτι

Μένουμε Σπίτι: Μια απίθανη βόλτα στο Μουσείο Ερμιτάζ από το σπίτι

Η τραγική ιστορία ενός 12χρονου που αυτοκτόνησε – Η καραντίνα, η απομόνωση και η τελευταία μέρα

Η τραγική ιστορία ενός 12χρονου που αυτοκτόνησε – Η καραντίνα, η απομόνωση…

Εξετάζεται το αίτημα αποφυλάκισης του μακελάρη της Νορβηγίας

Είχε σκοτώσει συνολικά 77 ανθρώπους

Πόσοι είναι οι καπνιστές παγκοσμίως και πού καπνίζουν περισσότερο;

Πέντε -άγνωστα- στοιχεία για το κάπνισμα

Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο στο Ντουμπάι πουλήθηκε για 34 εκατομμύρια δολάρια

Στο πολυτελές νησί Jumeirah Bay

ΗΠΑ: Ο ελέφαντας δεν ήταν στο δωμάτιο – Xωρίς τον Τραμπ το πρώτο debate των Ρεπουμπλικανών

Ο Ντόναλντ Τραμπ σνόμπαρε το ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Αλβανικό λαό

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Αλβανικό…

Ανύπαντρη γυναίκα υιοθέτησε 6 ορφανές αδερφούλες για να μην χωριστούν ποτέ η μία από την άλλη

Ανύπαντρη γυναίκα υιοθέτησε 6 ορφανές αδερφούλες για να μην χωριστούν ποτέ η…

Μπραντ Πιτ: Πλέον δεν αναγνωρίζω πρόσωπα, ούτε την οικογένειά μου

Πάσχει από το σύνδρομο της προσωποαγνώσιας – Ο ηθοποιός εξετάζει σοβαρά το…