Η Αίγυπτος εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την ελληνική πλευρά για την μέχρι πρότινος εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Αίγυπτος, δια του εδώ Πρέσβη της, εξέφρασε πριν από λίγες ημέρες τις ευχαριστίες της στην Ελληνική πλευρά για την μέχρι πρότινος εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αιγυπτιακή πλευρά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την συνδρομή των αιγυπτιακών Αρχών στο Κατάρ, αλλά και των χιλιάδων Αιγυπτίων πολιτών που διαμένουν στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αίγυπτος είχε διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με το Κατάρ πριν από περίπου τρεισήμισι χρόνια και είχε τότε ζητήσει από την Ελλάδα να την εκπροσωπεί στην εν λόγω χώρα.

Μετά την πρόσφατη συμφωνία της Αλ-Ούλα, η Αίγυπτος αποφάσισε να επαναλειτουργήσει την Πρεσβεία της στο Κατάρ.

Το γεγονός ότι η Αίγυπτος, κατά το ανωτέρω διάστημα, είχε ζητήσει από την Ελλάδα να την εκπροσωπεί στο Κατάρ, σηματοδοτεί αφενός τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, και αφετέρου τον όλο και σημαντικότερο ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην Μέση Ανατολή και τον Κόλπο, κάτι που εξάλλου ήταν εμφανές και κατά την πρόσφατη συνάντηση του Φόρουμ της Φιλίας.

ΠΗΓΗ:https://www.tribune.gr/