Ξεκινάει από το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 το τριήμερο της Αποκριάς.  Η προσέλευση των επισκεπτών αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι τουρίστες δυσκολεύονται να βρουν ελεύθερο δωμάτιο στις ξενοδοχειακές μονάδες. 

Της Χρύσας Κοσμίδου

Το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς, εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να διατηρήσει και να παρουσιάσει μια καθαρή πόλη στους τουρίστες, οι οποίοι  πρόκειται να την επισκεφτούν για το τριήμερο της Αποκριάς.

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ματούλα Αντωνίου για  να διατηρηθεί αυτή η εικόνα στο έπακρο θα πρέπει να συμβάλλουν και όλοι οι δημότες «Θα παρακαλούσα όλες τους συνδημότες μας, αυτό το τριήμερο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν να τοποθετούν  απορρίμματα μεγάλου όγκου, έξω από τους κάδους από το Σάββατο το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ της Κ. Δευτέρας, καθώς τα απορριμματοφόρα δεν θα κυκλοφορούν για το προαναφερόμενο διάστημα».

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και οι επιχειρηματίες, καθώς ο όγκος των απορριμμάτων τους είναι μεγάλος. Θα πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση των χαρτονιών εκτός των κάδων και αντ’ αυτού η πιο σωστή λύση είναι να κόβονται σε μικρότερα κομμάτια και να τοποθετούνται στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν όλο το εύρος του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Καστοριάς, ωστόσο οι ίδιοι πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες. «Το έργο των υπαλλήλων μας είναι ουσιαστικό και οφείλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια. Δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, δουλεύουν ασταμάτητα και για το λόγο αυτό μπορούμε και μιλάμε για έναν καθαρό Δήμο. Και οι πολίτες κατανοούν αυτές τις προσπάθειες και από τη δική τους μεριά, θέλουν να συμβάλλουν στη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος και αποφεύγουν να ρυπαίνουν την περιοχή», είπε κλείνοντας η κα Αντωνίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.