Συγκλονίζει ο πρώτος άνθρωπος που μήνυσε τον γνωστό σκηνοθέτη: Με βίασε στα 15 μου, σπίτι του ήταν πάντα ένα παιδί

Ο Βασίλης περιγράφει στην Ελεωνόρα Μελέτη, πώς τον βίασε στα 15 του ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης.

Ο 40χρονος Βασίλης, ο οποίος ζει μόνιμα στο Βερολίνο κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, όταν ήταν ακόμη ανήλικος.

Στην μήνυση που κατέθεσε στις 8 Φεβρουαρίου, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέρει μεταξύ άλλων πως η σεξουαλική παρενόχληση ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών, στο καμαρίνι του του σκηνοθέτη ενώ συνεχίστηκε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια οδηγώντας στην αποπλάνηση και τον βιασμό του.

Το θύμα μιλά στον Alpha και την τηλεοπτική εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη, «Μεσάνυχτα» για το πώς γνώρισε τον γνωστό καλλιτέχνη σε ηλικία 15 ετών στα καμαρίνια θεάτρου και πώς αυτός ασελγούσε συστηματικά επάνω του για τέσσερα χρόνια.

Αναφέρεται στη περίοδο της σωματικής και συναισθηματικής του κακοποίησης, εξηγεί γιατί άργησε να μιλήσει και περιγράφει αναλυτικά γεγονότα αλλά και συναισθήματα από το τραυματικό του βίωμα.

“Κατά τη διάρκεια της παράστασης ένιωσα πως αυτός ο άνθρωπος με κοιτούσε και δεν καταλάβαινα αν είναι μέρος του ρόλου… Ήμουν 15 ετών και μπερδεμένος. Μετά στα καμαρίνια γνωριστήκαμε με όλους, με τράβηξε αμέσως και μου είπε “σε θέλω εσένα”. Μου έδωσε αυτόγραφο και έγραψε και το τηλέφωνό του. Μου ζήτησε να τον πάρω τηλέφωνο την επόμενη μέρα στις 11″, αναφέρει.

Όπως αφηγείται, ο σκηνοθέτης τον έπεισε να πάει στο σπίτι του για να μιλήσουν για την παιδική παράσταση με τους συμμαθητές του. “Πήγαμε στο σπίτι του, του είπα τα όνειρά μου και τη θεατρική ομάδα που είχα φτιάξει και μου είπε πως είναι καθηγητής και του αρέσει η επαφή με τους μαθητές. Μου είπε πόσο ώριμος φαίνομαι και ότι δεν δείχνω 15 χρονών. Με προσέγγισε περίεργα και ξαφνικά με φίλησε. Εγώ άρχισα να τρέμω…”, αναφέρει ο Βασίλης.

“Είχα σοκαριστεί. Δέχτηκα σεξουαλική και σωματική κακοποίηση και όλο αυτό κράτησε 4 χρόνια. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Όποτε πήγαινα σπίτι του πάντα ήταν εκεί ένα παιδί. Όλο αυτό με στιγμάτισε για όλη μου τη ζωή. Κάνω ακόμα ψυχοθεραπεία. Τον παιδεραστή μου δεν τον φοβάμαι πια. Όλα τα θύματα πρέπει να μιλήσουν, να μη φοβούνται. Η σιωπή είναι συνενοχή”, λέει.

dikaiologitika.gr