«Η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου δεν αποφασίζεται από φήμες ή κάποιες καταγγελίες που είναι στον αέρα»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λέγοντας πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο άνθρωπο.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης τοποθετήθηκε για όλα όσα αφορούν το τελευταίο διάστημα το πρόσωπο του και ξέσπασε.

«Εξακολουθώ να θεωρώ την κυρία Μενδώνη μια επαρκέστατη στην δουλειά της υπουργό, με την οποία είχαμε – θέλω να πιστεύω- μια πολύ καλή συνεργασία. Την επικινδυνότητα ενός ανθρώπου την αποφασίζουν οι ανάλογοι θεσμοί, για το αν ένας άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τον συνάνθρωπό του, για την κοινωνία και κυρίως αν είναι επικίνδυνος στην δουλειά, η οποία του είχε ανατεθεί.

Και αυτό θα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί στους ανάλογους θεσμούς αν πραγματικά ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Υπάρχει εδώ και ένα μήνα μια τεράστια επίθεση φημών, κλίματος, υπονοουμένων, εννοούμενών που δέχομαι εγώ, καταγγελίες στα media, στα social media, τις οποίες πληροφορούμαι. Αλλά είναι ένας κυκλώνας ο οποίος μέχρι στιγμές υπάρχει εκεί, σε αυτά τα μέρη που σας είπα.

Καταγγελία στα χέρια μου εγώ δεν έχω πάρει μέχρι τη στιγμή που μιλάμε. Επομένως, πως αποφασίζεται η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου; Πως αποφασίζεται; Από τα θρυλούμενα; Από τις φήμες; Σίγουρα η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου δεν αποφασίζεται από…από τις φήμες ή κάποιες καταγγελίες που είναι στον αέρα.

Εγώ δεν θέλω να κρίνω κανέναν αυτήν την στιγμή κυρία Χεινοπώρου. Απολύτως κανέναν! Βεβαίως, υπάρχει ελευθερία λόγου, αλλά θα μου επιτρέψετε και εμένα να επικαλεστώ και εγώ το κράτος δικαίου.

Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που ακούει για τον πατέρα του, για την μάνα του, ακούει πράγματα που δεν φανταζόμουν ότι θα ακούσω και είμαι ένας άνθρωπος χωρίς να έχω οργανωμένο “στρατό” πίσω μου να με…νιώθω και μια μοναξιά να σας το πω και έτσι», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης, την ώρα που κάτοικοι του Μεταξουργείου μαζεύουν υπογραφές ώστε να τον διώξουν από την περιοχή

λιγνάδης υπογραφές να φύγει απο γειτονιά

Η απάντηση του Δημήτρη Λιγνάδη στην Λίνα Μενδώνη

«Η κυρία Μενδώνη περιέγραψε ότι όταν άρχισαν οι φήμες σας κάλεσε, χαρακτηριστικά είπε ότι με βαθιά υποκριτική τέχνη την πείσατε ότι δεν είχατε σχέση με αυτές τις φήμες. Τι απαντάτε σε αυτό και ότι την εξαπατήσατε;», τον ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό, θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω», είπε και έπειτα, η δημοσιογράφος τον ρώτησε «Δεν νιώθετε ότι την εξαπατήσατε λοιπόν;», με τον ίδιο να λέει: «Σε καμία περίπτωση».

«Προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου. Προσπαθώ, δεν είναι καθόλου εύκολο. Να είμαι νηφάλιος. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, πραγματικά. Σε δεύτερο χρόνο, για να ξέρω και εγώ τι έχω στα χέρια μου, ίσως μπορεί κανείς να ερμηνεύσει πολλά πράγματα, με πιο ψύχραιμο μυαλό. Να ξέρετε πάντως ότι είμαι ένας άνθρωπος που πριν κάνει την οποιαδήποτε κριτική, εξαντλεί την αυτοκριτική του», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Βρίσκομαι στη δίνη ενός λαϊκού δικαστηρίου»

Στις κατηγορίες, που τον βαραίνουν εσχάτως, απαντά ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, κάνοντας πολλάκις λόγο για λαϊκά δικαστήρια, ενώ εγγυήθηκε να πει περισσότερα τις επόμενες μέρες.

«Ακούστε δεν θέλω ούτε να κρίνω κανέναν αυτή τη στιγμή. Αλλά όπως δεν θέλω να κρίνω κανέναν έτσι και εγώ δεν πρέπει να κρίνομαι .Καταλάβατε ο καθένας ας κρίνεται από τα αρμόδια όργανα και τους αρμόδιους φορείς .Δεν θέλω να πω ούτε τα συναισθήματα μου, ούτε να αδικήσω κανέναν, ούτε να κάνω καμία ανάλυση,καμία κριτική. Τίποτα…Τίποτα… Ας περιοριστούμε σε αυτές τις απαντήσεις μου και δεσμεύομαι στο πολύ εγγύς μέλλον θα βγω να πω περισσότερα».