Ξεχάστε το 13033 για ψώνια και καταστήματα, έρχεται νέος πενταψήφιος

Προ των πυλών είναι ο νέος αριθμός στον οποίο οι πολίτες θα στέλνουν SMS για να πάνε για ψώνια. Το 13033 μπορεί να έχει γίνει… διάσημο έως τώρα, όμως πλέον εξετάζεται νέος αριθμός για τις αγορές των καταναλωτών.

Για τον σκοπό αυτό, έχει ήδη δρομολογηθεί η λειτουργία του νέου πενταψήφιου αριθμού από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εξάλλου, το 13033 και οι 6 κωδικοί που έχουν πλέον σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, δεν πρόκειται να αλλάξει, με τη σημαντική διαφοροποίηση που φαίνεται να «έρχεται» να είναι η επέκταση του ωραρίου για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Κατά συνέπεια ο κωδικός «2» αναμένεται να μην ισχύει μόνο για δύο ώρες αλλά για περισότερη διάρκεια.

Το άνοιγμα δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου σύμφωνα με τα σχέδια επί χάρτου που έχει βάλει κάτω η κυβέρνηση φαίνεται να αφορά τόσο το λιανεμπόριο τόσο και την εκπαίδευση. Για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, το άνοιγμα φαίνεται να γίνεται με την μέθοδο του click away, την ηλεκτρονική παραγγελία δηλαδή και την παραλαβή από το κατάστημα.

Στο άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου σε δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες.

Το πολύμηνο λουκέτο της αγοράς έχει φέρει στα όρια τους τις οικονομικές δυνατότητες τόσο των επιχειρήσεων όσο και της πολιτείας. Το καμπανάκι έχει χτυπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης σε ενημέρωση που έχει ήδη κάνει προς την κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει βαρύνουσα σημασία στην κατάρτιση του σχεδίου για το άνοιγμα της αγοράς.

Γώγος: Πιθανή παράταση του lockdown για μία εβδομάδα – Τι είπε για λιανεμπόριο

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας, Χαράλαμπο Γώγο αυτό ενδέχεται να είναι το τελευταίο σκληρό lockdown. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away, από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου. «Υπάρχει μια βάση συζήτησης για να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δευτέρα από την άποψη ότι δε φαίνεται να επηρεάζει πολύ αυτό το σύστημα λειτουργίας, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει κινητικότητα»

Ο καθηγητής σημείωσε ότι το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η εκπαίδευση, καθώς τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός σχολείο, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στην τριτοβάθμια. «Η συζήτηση θα γίνει και για τα δύο και θα δούμε ποιο είναι πιο ασφαλές να ξεκινήσει», επισήμανε.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, παράλληλα εκτίμησε ότι αυτό ενδέχεται να είναι το τελευταίο σκληρό lockdown, συμπληρώνοντας ότι περιοριστικά μέτρα κατά καιρούς μπορεί να υπάρχουν, αλλά θα είναι σαφώς λιγότερα.

Τέλος, δήλωσε ότι το φετινό Πάσχα για τους Έλληνες θα είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για λειτουργία των εκκλησιών με την παρουσία πιστών.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει τα αδεσποτάκια κάθε γειτονιάς

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει τα αδεσποτάκια κάθε γειτονιάς

Ο κορονοϊός βάζει «λουκέτο» και στο Hollywood – Διακοπή γυρισμάτων μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου

Ο κορονοϊός βάζει «λουκέτο» και στο Hollywood – Διακοπή γυρισμάτων μέχρι τα…

Κορονοϊός: Έκλεισαν τα μπαρ, γέμισαν οι πλατείες

Κορονοϊός: Έκλεισαν τα μπαρ, γέμισαν οι πλατείες

Βέλγος Πρωθυπουργός: Να χτυπήσουμε τον κορονοιό, όχι τους ανθρώπους

Βέλγος Πρωθυπουργός: Να χτυπήσουμε τον κορονοιό, όχι τους ανθρώπους

Παρίσι: Κάθε 12 λεπτά και ένας νέος ασθενής με κορονοϊό στη ΜΕΘ

Παρίσι: Κάθε 12 λεπτά και ένας νέος ασθενής με κορονοϊό στη ΜΕΘ

Θετική στον κορωνοϊό και η παρουσιάστρια Αθηναΐς Νέγκα

Table of Contents Hide Θετική στον κορωνοϊό και η παρουσιάστρια Αθηναΐς Νέγκα…

Zara: Υπάλληλοι κοιμήθηκαν στο πάτωμα εγκλωβισμένοι από την κακοκαιρία στην Ισπανία

Κύμα οργής στα social media για τους υπευθύνους εμπορικού κέντρου στην Ισπανία.

Δωρεάν έλεγχοι rapid test από ΚΟΜΥ Καστοριάς στη Διποταμία, την Τρίτη 13/04/2021

Δωρεάν έλεγχοι rapid test από ΚΟΜΥ Καστοριάς στη Διποταμία, την  Τρίτη  13/04/2021

Ε.Ε. Στους εννέα μήνες η διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια

Συμφωνήθηκε χθες σε επίπεδο υπουργών Ευρώπης η αναθεώρηση της σύστασης για τις…