Η εκτίμηση για το ποσοστό εμβολιασμού των Ελλήνων μέχρι τέλη Απριλίου

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, προχώρησε σε μία εκτίμηση σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού των Ελλήνων που θα έχει αναπτύξει ανοσία είτε μέσω του εμβολιασμού, είτε μέσω της νόσησης στο τέλος του Απριλίου.

«Υπάρχουν αρκετά δεδομένα, αλλά και πολλοί άγνωστοι παράγοντες. Τα δεδομένα είναι ο ρυθμός που ακούσαμε των εμβολιασμών που γίνονται στη χώρα μας, που ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι και της τάξεως, πιστεύω, γύρω στο 20% ότι θα είναι ένας εφικτός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εκτίμησε ότι με βάση τις επιβεβαιωμένες παραδόσεις μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Τόνισε, μάλιστα, ότι τον Απρίλιο αναμένεται ο αριθμός των παραδόσεων να αυξηθεί και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό δεδομέουν ότι και άλλα εμβόλια, όπως της Johnson & Johnson θα έχουν εγκριθεί. «Το Πάσχα θα φτάσουμε σε ένα πολύ καλό ποσοστό ανοσίας, ειδικά των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε σχέση με τον κορονοΐό» ανέφερε χαρακτηριστικά.