Υπόθεση Λιγνάδη : Πληθαίνουν οι καταγγελίες εναντίον του σκηνοθέτη – Νέα πρόσωπα… χάνουν τον ύπνο τους

Οι έρευνες των αρχών έχουν εντατικοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, με νέες καταθέσεις και μαρτυρίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συνθέτοντας το παζλ της υπόθεσης Λιγνάδη. Μιας υπόθεσης, πάντως, που φέρεται να μην είναι η μόνη εξουσιαστικής βίας στον χώρο του θεάτρου, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εκκίνηση παράλληλων ερευνών.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο καθώς τού αποδίδεται το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Οι έρευνες των αρχών έχουν εντατικοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, με νέες καταθέσεις και μαρτυρίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συνθέτοντας το παζλ της υπόθεσης.

Μιας υπόθεσης, πάντως, που φέρεται να μην είναι η μόνη εξουσιαστικής βίας στον χώρο του θεάτρου, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εκκίνηση παράλληλων ερευνών από τη Δικαιοσύνη.

Κάθε μέρα που περνάει, συγκλονιστικά στοιχεία ρίχνουν φως στη σκοτεινή πλευρά του θεάτρου. Αυτή που κάποιοι άνθρωποι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κρύψουν πίσω από τα φώτα των προβολέων και για πολλά χρόνια το κατάφερναν. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι αποπειράθηκαν να εκμεταλλευτούν νεανικά όνειρα και φιλοδοξίες.

Η θλιβερή παράστασή τους όμως τελειώνει εδώ, καθώς τον ρόλο του πρωταγωνιστή «κλέβουν» την ύστατη στιγμή τα θύματα, άνθρωποι που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και άνθρωποι που γνώριζαν καταστάσεις πράγματα και καταστάσεις ή άλλοι που απλώς υποπτεύονταν επιλήψιμες πράξεις τόσα χρόνια, χωρίς να πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των αποκαλύψεων για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάματος είναι το γεγονός πως, εκτός από τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον δρόμο προς την ΓΑΔΑ φαίνεται να ακολουθεί τις επόμενες ημέρες και δεύτερος πασίγνωστος ηθοποιός, γύρω από τον οποίο σφίγγει ο κλοιός.

Σε ό,τι αφορά δε στον σκηνοθέτη, οι εισαγγελικές αρχές -όπως φαίνεται στο κατηγορητήριο- αποδίδουν μια εμμονή και μια συγκεκριμένη μεθοδολογία στον κατηγορούμενο και προσπαθούν να σκιαγραφήσουν ένα γενικότερο προφίλ ενόψει της απολογίας του την Τετάρτη, με τον τελευταίο να επιχειρεί να ενισχύσει την υπερασπιστική γραμμή του απευθυνόμενος στον Αλέξη Κούγια.

in.gr