Η Πόπη Τσαπανίδου προέβλεψε ότι η χώρα μας θα βγει τον Ιούνιο από το lockdown τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει… σαλτάρει μέσα στο σπίτι.

Η οικονομία δοκιμάζεται πολύ σκληρά με τα συνεχόμενα lockdown και το «ακορντεόν», με την κυβέρνηση να δέχεται πιέσεις να ανοίξει η αγορά. Γι αυτή την κατάσταση κλήθηκε να μιλήσει στο δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Πόπη Τσαπανίδου.

Η δημοσιογράφος προέβλεψε ότι η χώρα θα βγει τον Ιούνιο από αυτή την κατάσταση και αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια του.

«Φαίνεται ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά νομίζω ότι είμαστε και εγκλωβισμένοι. Διότι τα λέγαμε αρκετό καιρό πριν ότι δεν θα φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν καταφέρουμε να κατεβάσουμε τα κρούσματα και να που επιβεβαιωνόμαστε. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 2.000. Αν θέλετε να σας κάνω μια εκτίμηση εγώ, πιστεύω ότι θα βγούμε από το lockdown, από αυτό το ακορντεόν τον Ιούνιο», ήταν η αρχική τοποθέτηση της Τσαπανίδου.

Καθυστέρηση στα μέτρα

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντώνης Δελλατόλας, ο οποίος τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να έχει την κρίση να προστατεύει τον διπλανό του για να παρέμβει η Πόπη Τσαπανίδου: «Αντώνη δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί αυτό. Πρώτο διότι καλούμαστε όλοι να πάμε στις δουλειές μας γιατί θα τις χάσουμε και όσοι ζούμε με μισθό και όχι με τα 534 ευρώ, δεν θα έχουμε λεφτά για να ζήσουμε. Δεύτερον μετακινούμαστε με ΜΜΜ οι περισσότεροι, στιβαζόμαστε μέσα σε αυτά για να μετακινηθούμε και η κυβέρνηση τώρα εξαγγέλει διαγωνισμό για άλλα 300 λεωφορεία και άλλους 200 οδηγούς. Δηλαδή δεν αξιοποίησε καθόλου το διάστημα που έχει περάσει για να μην σαρδελοποιεί τον κόσμο μέσα στο ΜΜΜ.

Το ζητούμενο όμως είναι να δούμε αν έχει λειτουργήσει όλο αυτό που κάνουμε. Είμαστε σε ένα ακορντεόν. Έχουμε αγκαλιάσει αυτό το ακορντεόν, το έχουμε αγαπήσει, το έχουμε λατρέψει, του κάνουμε τεμενάδες και το εφαρμόζουμε γιατί αλλιώς δεν αντέχει η οικονομία. Και εγώ ρωτάω: αν από την πρώτη στιγμή που πήγαιναν χάλια τα πράγματα, από τον περασμένη Σεπτέμβρη είχαμε κάνει ένα πραγματικά σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου, θα είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε το πράγμα, έτσι ώστε η οικονομία να αναπνεύσει μετά το δίμηνο και να μην χρειάζεται να ζούμε επιδόματα και να μας πληρώνει το κράτος; Γιατί δεν το κάναμε;».

Για να προσθέσει στο τέλος: «Το συμπέρασμα είναι ότι το μοντέλο αυτό δεν δείχνει να λειτουργεί. Τώρα πια είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό. Εγώ προτείνω να τα ανοίξουμε όλα, να αρχίζουμε να ζούμε γιατί έχουμε σαλτάρει κιόλας κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Όχι μόνο εγώ, όλος ο κόσμος».

ΠΗΓΗ:https://www.gazzetta.gr/

 

You May Also Like

Οι εταιρείες ηλεκτρισμού έκοψαν το ρεύμα σε 227.000 νοικοκυριά!

Οι εταιρείες ηλεκτρισμού έκοψαν το ρεύμα σε 227.000 νοικοκυριά!

Βουλή: Πλήρη απουσία ελέγχων στους μηχανοδηγούς από ΡΑΣ και Hellenic Train

Ζητούν τον πλήρη φάκελο του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης

Νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος “2η επιχειρηματική ευκαιρία” για πρώην αυτοαπασχολούμενους

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος “2η επιχειρηματική ευκαιρία” για πρώην αυτοαπασχολούμενους

Μέχρι αύριο η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΟΑΕΔ έτους 2021

Μέχρι αύριο η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΟΑΕΔ έτους…

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Παράταση από το υπουργείο Οικονομικών – Ποια η προϋπόθεση για την πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Παράταση από το υπουργείο Οικονομικών – Ποια η προϋπόθεση…

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από σήμερα  μέχρι και το Σαββατοκύριακο εξέδωσε…

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Αύριο λήγει η προθεσμία για την πληρωμή

Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στην προθεσμία καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο το διπλάσιο ποσό.

Ευρωεκλογές 2024: Οι κινήσεις Μητσοτάκη για την αύξηση της γαλάζιας συσπείρωσης

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών κινείται η κυβέρνηση, με ένα μπαράζ κινήσεων να είναι σε εξέλιξη