Ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε η 42η Διεθνής  Έκθεση Γούνας της Καστοριάς, καθώς 112 επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε αυτή. Στο 100% η πληρότητα μιας και δεν έχει μείνει ούτε ένα τ.μ. ελεύθερο στο εκθεσιακό κέντρο.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ολοκληρώθηκαν οι  αιτήσεις συμμετοχής για την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που θα λάβει χώρα από τις 4 έως και τις 7 Μαΐου στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Το αποτέλεσμα είναι η πλήρης κάλυψη του κτιρίου! Το μεγάλο ενδιαφέρον των γουνοποιητικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή στην Έκθεση,  φέρνει αισιόδοξα μηνύματα για την ανάκαμψη του κλάδου.

«Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι και  συγκινημένοι, λόγω της στήριξης που λαμβάνουμε για την 42η Δ.Ε.Γ.», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο  Προφήτης Ηλίας”  Ιωάννης Κορεντσίδης και σημείωσε πως το κτίριο άγγιξε το 100% σε πληρότητα.  Μάλιστα υπάρχουν ορισμένες αιτήσεις συμμετοχής, όπου –δυστυχώς- δεν θα ικανοποιηθούν «Έχουμε έναν εκθεσιακό χώρο ο οποίος θα φιλοξενήσει 112 επιχειρήσεις και άλλες 8 βρίσκονται εν αναμονή συμμετοχής λόγω πληρότητας.  Βέβαια κατά τις επόμενες δράσεις του Συνδέσμου, αρχής γενομένης με το 2nd  Fur Festival (σ.σ. Νοέμβριος 2017),  θα έχουμε τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις».

Όσον αφορά στις 112 επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν, από αυτές  οι 14 είναι από το εξωτερικόκαι οι 82 είναι αμιγώς γουνοποιητικές «Στην έκθεση της Καστοριάς συμμετέχουν οι κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου της γούνας της περιοχής μας και οι πλέον σοβαρές», ήταν τα λόγια του κ. Κορεντσίδη.

Στην τελική ευθεία για την 42η  Δ.Ε.Γ.

Δύο μήνες ακριβώς απέμειναν μέχρι να ανοίξει τις πύλες της η 42η Δ.Ε.Γ. και οι εργασίες, οι προετοιμασίες, αλλά και η οργάνωση συνεχίζονται αδιάκοπτα  από όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Η επισκεψημότητα της έκθεσης αναμένεται να είναι μεγάλη καθώς πολλοί εμπορικοί επισκέπτες – πελάτες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, για την έλευση των οποίων θα προγραμματιστούν και φέτος πτήσεις τσάρτερ, με αξιοποίηση του Κρατικού Αερολιμένα “Αριστοτέλης”  της Καστοριάς. Μάλιστα υπάρχει ήδη η επικοινωνία με τέσσερις αεροπορικές εταιρίες για την πραγματοποίηση των πτήσεων.

Επίσης όπως ενημέρωσε ο κ. Κορεντσίδης άνοιξε ακόμα μια πόρτα με την Κίνα  «Βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Γουνοποιών Κίνας, ο οποίος διοργανώνει την Έκθεση στο Πεκίνο   (σ.σ. 23 Μαίου 2017). Η συνεργασία αυτή αφορά  στην έλευση του φορέα διοργάνωσης της Έκθεσης, τον οποίο θα συνοδεύουν ορισμένες επιχειρήσεις της Κίνας και με χαρά θα τις φιλοξενήσουμε κατά την 42η Δ.Ε.Γ.».  

Παράλληλα και εν ευθέτω χρόνο, το Δ.Σ. του Συνδέσμου θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια ανάλογη κίνηση,  δηλαδή να επισκεφτεί την Έκθεση στο Πεκίνο «Είναι μια νέα Έκθεση και θα πρέπει να δικτυωθούμε και να επεκταθούμε ακόμα περισσότερο», σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης.

Η μεγάλη, όπως όλα δείχνουν,  επισκεψιμότητα της Έκθεσης  οφείλεται σε  έναν μεγάλο βαθμό στις δράσεις προώθησης  που πραγματοποιούνται τόσο από τον Σύνδεσμο, όσο και από άλλους φορείς. Επίσης, σημαντική ήταν η προβολή της 42ης Δ.Ε.Γ. στις Παγκόσμιες Εκθέσεις Τουρισμού, σε πολλές εκ των οποίων υπήρχε συμμετοχή του Συνδέσμου.

Θετικό το κλίμα για την 42η Δ.Ε.Γ.

Όπως είναι ευρέως γνωστό η 42η Δ.Ε.Γ. συνδιοργανώνεται με τη Δ.Ε.Θ. HELEXPO. Τα θετικά στοιχεία αυτής της συνδιοργάνωσης είναι ποικίλα για το Σύνδεσμο καθώς με βάση το συμφωνητικό προκύπτουν μόνο οφέλη «Δεν δίνουμε τίποτα, ούτε τη βάση δεδομένων των πελατών μας, ούτε το οτιδήποτε. Συνεπώς, μπορούμε να μιλάμε μόνο για οφέλη τα οποία προσδίδουν στην Έκθεση της Καστοριάς, αλλά και στο Σύνδεσμο ένα ιδιαίτερο κύρος. Επικοινωνιακά ήδη έχει ξεκινήσει η προβολή του εκθεσιακού γεγονότος της Καστοριάς και παράλληλα σε όλες τις δράσεις που κάνει η Δ.Ε.Θ. προβάλλει με έναν ξεχωριστό  τρόπο τη γούνα».

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασία προγραμματίζεται μια εκδήλωση η οποία θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ και θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων  μια συνέντευξη τύπου, με ένα παράλληλο show στο οποίο θα είναι προσκεκλημένα και τα εθνικά Μ.Μ.Ε. «Πάμε αρκετά καλά, το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό. Προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο, για  τη στήριξη του τόπου μας και των γουνοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής μας» είπε κλείνοντας ο κ. Κορεντσίδης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι έχουν πραγματοποιηθεί συνεργασίες με δημόσιους φορείς και οργανισμούς για την έλευση αποστολών που θα πλαισιώνονται από δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, από την αγορά της Ρωσίας και για πρώτη φορά από την αγορά της  Νέας Υόρκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Τελετή ορκωμοσίας εννέα (9) ατόμων που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση

Τελετή ορκωμοσίας εννέα (9) ατόμων που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση

Το δυνατό lifting που άλλαξε την εικόνα της Καστοριάς. Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

 Δ. Λίτσκας: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών…

Τέθηκε σε κυκλοφορία το Ημερολόγιο της Ποδοσφαιρικής Οικογένειας της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Τέθηκε σε κυκλοφορία το Ημερολόγιο της Ποδοσφαιρικής Οικογένειας της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Τέθηκε σε…

Δήμος Καστοριάς – ΔΙΑΔΥΜΑ: Ανακυκλώνουμε τα τηγανέλαια στο πράσινο ATM, στη Λαϊκή Αγορά

Δήμος Καστοριάς – ΔΙΑΔΥΜΑ: Ανακυκλώνουμε τα τηγανέλαια στο πράσινο ATM, στη Λαϊκή…

Ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Καστοριά;

Ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις  της…

«Immortal»: Η 102χρονη Ιταλίδα που έγινε αντικείμενο έρευνας, νικώντας τον κορωνοϊό χωρίς ιατρική βοήθεια

«Immortal»: Η 102χρονη Ιταλίδα που έγινε αντικείμενο έρευνας, νικώντας τον κορωνοϊό χωρίς…

2 θέσεις εργασίας στο Δήμο Άργους Ορεστικού

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά…

Ολοκληρώθηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Ολοκληρώθηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης,…