Στόχος είναι να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών.

Υποβλήθηκε με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας  αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση, αναφορικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας που εμπλέκουν τον γνωστό ηθοποιό -σκηνοθέτη, ο οποίος υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου.

Στόχος είναι να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο τής ζητηθεί.

Υπενθυμίζεται πως χαμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής 285  αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, αναφορικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας που εμπλέκουν τον γνωστό ηθοποιό -σκηνοθέτη, ο οποίος υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου.

Η επιστολή απευθύνεται στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, και είδε το φως της δημοσιότητας από το in.gr χθες το βράδυ.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αντέδρασε τα ξημερώματα και γνωστοποίησε ότι θα υποβάλλει σήμερα, αίτημα στην Εισαγγελία Αθηνών (όπως και έκανε) για να κληθούν ένας προς έναν οι υπογράφοντες, για να δώσουν στοιχεία για όσα αναφέρουν ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

Οι  απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018 , που υπογράφουν την επιστολή (τα ονόματά τους είναι στη διάθεση του in.gr), αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτρεις από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».

Οι υπογράφοντες αναφέρουν στην επιστολή τους ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη τους και τονίζουν πως μέσω της επιστολής αυτής θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από ​συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τόσο τους θύτες όσο και τους καθηγητές/τριες ή τους υπέθυνους/ες που συγκάλυψαν αυτά τα γεγονότα. «Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι απόφοιτοι του σχολείου, σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media,  φέρονται να συγκεντρώνουν μαρτυρίες και να παρακινούν κι άλλους πρώην συμμαθητές τους να μιλήσουν για να στηρίξουν τα παιδιά που έχουν υποστεί βία κάθε είδους.

 

You May Also Like

Πώς και πότε θα κάνετε αίτηση στο ΑΣΕΠ για 588 μόνιμες προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων

  ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Όλη η προκήρυξη για τις 588 μόνιμες προσλήψεις σωφρονιστικών…

Κοινωνικό Μέρισμα: «Κλειδώνει» το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης

Κοινωνικό Μέρισμα: Σχεδόν βέβαιο φαίνεται πως είναι το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης και…

Στο ταμπλό του Λονδίνου η ελληνική εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Hellenic Dynamics

Η ελληνική εταιρεία παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης Hellenic Dynamics θα είναι η πρώτη…

Εταιρείες από τα Σκόπια κωλυσιεργούν για το σήμα «Macedonia the great”. Βαφτίζουν «μακεδονικά» τα προϊόντα τους. Ζητούνται μέτρα. Ερώτηση Μ. Σπυράκη στην Κομισιόν

  Εταιρείες από τα Σκόπια κωλυσιεργούν  για το σήμα «Macedonia the great”.…

Ηλίας Κασιδιάρης: Πειθαρχικός έλεγχος για τις αναρτήσεις μέσα από τη φυλακή

Αν και δεν διαθέτει κινητό, δημοσιεύονται μηνύματα στο Διαδίκτυο.

Τσίπρας για νέα μέτρα: Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού

Table of Contents Hide Τσίπρας για νέα μέτρα: Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπεται…

Τηλεδιάσκεψη ΥφΑΑΤ, Σίμου Κεδίκογλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΔΣ της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Τηλεδιάσκεψη ΥφΑΑΤ, Σίμου Κεδίκογλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΔΣ…

Τ.ΟΜ.Υ.: 953 προσλήψεις, έως 22 Ιουνίου 2018 οι αιτήσεις

Τ.ΟΜ.Υ.: 953 προσλήψεις, έως 22 Ιουνίου 2018  οι αιτήσεις

Μητσοτάκης: Σας ευχαριστούμε που σταθήκατε στο πλευρό της Ελλάδας

Μητσοτάκης: Σας ευχαριστούμε που σταθήκατε στο πλευρό της Ελλάδας

ΟΑΕΔ: Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων για παροχές λόγω κορωνοϊού

ΟΑΕΔ: Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων για παροχές λόγω κορωνοϊού