37χρονη βρήκε εγκαταλελειμμένο μωράκι στα σκουπίδια και του έσωσε τη ζωή

Εγκαταλελειμμένο μωρό: Μια μητέρα πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο σκουπιδιών. Ευτυχώς διασώθηκε από μια γυναίκα που περνούσε από την περιοχή και άκουσε το κλάμα του βρέφους.

Εγκαταλελειμμένο μωρό: Τι ακριβώς συνέβη

Το περιστατικό συνέβη στην Βοστώνη των ΗΠΑ. Είναι συγκλονιστικό, όταν νέες μητέρες εγκαταλείπουν τα παιδιά τους. Πόσο μάλλον όταν γίνεται με τέτοιο τρόπο. Η μητέρα έβαλε το νεογέννητο μωρό της σε μία σακούλα σκουπιδιών και το πέταξε σε κάδο. Μια γυναίκα που περνούσε δίπλα από τον κάδο σκουπιδιών, άκουσε ένα θόρυβο που έμοιαζε με κλάμα μωρού.

«Δεν έψαξα τον κάδο – φοβόμουν πολύ να κοιτάξω!», δήλωσε η γυναίκα. Κάλεσε την αστυνομία, η οποία κατέφθασε άμεσα στο σημείο. Οι αστυνομικοί έβγαλαν τη σακούλα από τον κάδο και όταν την άνοιξαν, είδαν ένα νεογέννητο κοριτσάκι. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του.

Οι δηλώσεις της γυναίκας που βρήκε το εγκαταλελειμμένο μωρό

Η γυναίκα που βρήκε το βρέφος,  δεν μπορεί να το βγάλει από το μυαλό της:

«Ήταν πολύ θλιβερό. Νιώθω άσχημα τόσο για την μαμά που έκανε κάτι τέτοιο, όσο και για το μωράκι που παραλίγο να πεθάνει πριν καλά καλά γεννηθεί. Για να κάνει μια μητέρα κάτι τέτοιο, μάλλον θα ήταν απελπισμένη. Ελπίζω να βρεθεί και να έχει την βοήθεια που χρειάζεται», δήλωσε η γυναίκα που βρήκε το παιδί.

Το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε ίδρυμα για εγκαταλελειμμένα παιδιά. Η διευθύντρια του ιδρύματος δήλωσε πως δεν είχαν δει κάτι παρόμοιο για περισσότερο από 8 χρόνια. Επεσήμανε, ωστόσο, πως υπάρχουν φορείς που μπορούν να βοηθήσουν μαμά και κόρη.

enimerotiko.gr