Παρέμβαση εισαγγελέα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών από εργαζόμενο του νοσοκομείου και για απόπειρα συγκάλυψης από τη διοίκηση του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η εισαγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για να διερευνηθεί εάν έχουν συντελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκων.

Το tweet του υπουργού Υγείας για το σοβαρό περιστατικό

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι, χθες, ήταν πολλά τα δημοσιεύματα που επιχείρησαν να απεμπλέξουν τη διοίκηση του νοσοκομείου από τις σοβαρότατες ευθύνες που φέρει. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αρκετά ΜΜΕ έγιναν αναφορές στην ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε και στην αναστολή στην οποία ετέθη ο εν λόγω υπάλληλος, όμως πρέπει να υπογραμμιστεί ότι όλα αυτά έγιναν μετά τις καταγγελίες για δεύτερο περιστατικό. Παρά τις μαρτυρίες εργαζομένων του νοσοκομείου ήδη από το πρώτο περιστατικό, όπου φέρεται να πιάστηκε επ΄αυτοφώρω ο τραυματιοφορέας, η διοίκηση τότε δεν έπραξε τίποτα, δεν ειδοποίησε καν την αστυνομία.

Η διοίκηση του Παίδων «H Aγία Σοφία» συγκάλυψε έγκλημα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού από εργαζόμενο, εγκληματική παράληψη που είχε ως αποτέλεσμα να επιτρέψει στο δράστη να διαπράξει και δεύτερη σεξουαλική κακοποίηση.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κάλεσε την αστυνομία για την άμεση σύλληψη του δράστη παρά τις μαρτυρίες γιατρών που έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον εργαζόμενο να ενεργεί σεξουαλικές πράξεις κατά την εξέταση 6χρονου ασθενή. Έτσι θύμα του δράστη έπεσε και δεύτερο παιδάκι, 8 ετών αυτή τη φορά, περιστατικό που κατήγγειλαν πάλι γιατροί που τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να ενεργεί σεξουαλικές πράξεις κατά την εξέταση ασθενή.

Το μόνο που έκρινε σκόπιμο να κάνει ενόψει αυτής της αποτρόπαιας πράξης ήταν να διατάξει Ενορκη Διοικητική Εξέταση ενώ πρόκειται για έγκλημα που τιμωρείται με κάθειρξη και για το οποίο υπήρξαν μαρτυρίες παρισταμένων γιατρών!

Το πόρισμα της ΕΔΕ, δε καταλήγει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις περί τελέσεως ανάρμοστης συμπεριφοράς» και για το λόγο αυτό κινήθηκε η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου του δράστη!

Στην παραπάνω αποκάλυψη του περιστατικού, δημοσιοποιώντας μέρος των εγγράφων της ΕΔΕ για την υπόθεση προχώρησε ο ιστότοπος piperata.gr (28/2/2021, Αποκάλυψη-σοκ χρήζει παρέμβασης εισαγγελέα: Συγκάλυψη παιδεραστίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» ).

ΠΗΓΗ:https://www.efsyn.gr/

You May Also Like

Επεισόδια από Ρομά στο Μενίδι: Πυροβόλησαν στο πρόσωπο διοικητή της ΟΠΚΕ

Δέκα οι τραυματίες αστυνομικοί

Εξοργιστικό βίντεο από Κέρκυρα: Πετάνε από μεγάλο ύψος σκυλιά σε καταφύγιο, για να τα ξεφορτωθούν

Σοκάρουν τα πλάνα από τα βίντεο που καταγράφονται στις κάμερες ασφαλείας

Πλεύρης-ΣΚΑΪ: Νέα μέτρα μόνο σε ανεμβολίαστους– Δε συζητάμε τεστ ανεμβολίαστων σε είδη πρώτης ανάγκης

Στην διαβεβαίωση ότι δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν και…

Κίμωλος: Ταξίδι από ψηλά στο «ασημένιο» νησί του Αιγαίου

Κίμωλος: Ταξίδι από ψηλά στο «ασημένιο» νησί του Αιγαίου

Εκλογική άδεια: Τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα

Δημοσιεύθηκε η απόφαση

Αρνητική απόφαση του ΣτΕ για τα δώρα και επιδόματα στις επικουρικές συντάξεις.

Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. καλεί την κυβέρνηση να συμμορφωθεί ως προς τις αποφάσεις αυτές

Κώστας Μπακογιάννης: Έστειλαν απειλητική επιστολή με σφαίρα από 45άρι στον δήμαρχο Αθηναίων

Με 45άρι είχε εκτελέσει η 17Ν τον πατέρα του, Παύλο Μπακογιάννη

Αλλάζουν κελί στον Μίχο λόγω προκλητικής συμπεριφοράς – Πήγε στις φυλακές «φορτωμένος» με 3.000 ευρώ

Μαζί θα προαυλίζονται η μητέρα της 12χρονης με την Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό…

Άγαλμα του Ολυμπίου Διός

Η ιστορία του περίφημου αρχαίου μνημείου που ανακατασκευάστηκε μετά από 25 αιώνες