Χαρδαλιάς για Τσικνοπέμπτη και διαδηλώσεις: Κάθε προσπάθεια παράκαμψης των μέτρων, οδηγεί σε παράτασή τους

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να μην προσπαθήσουν να παρακάμψουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη. Παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα στους διοργανωτές των διαδηλώσεων.

«Ιδιαίτερα την Τσικνοπέμπτη ας μην προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να πάμε σε φίλους και γνωστούς. Ας περάσουμε αυτή την ημέρα στο σπίτι μας με την οικογένειά μας γιατί κάθε προσπάθεια να παρακάμψουμε τα μέτρα οδηγεί στην παράτασή τους», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όπως εξήγησε «πρέπει να υιοθετήσουμε την λογική του περασμένου Μαρτίου «Μένουμε σπίτι, μένουμε στη γειτονιά μας» για να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.

«Κάθε δική μας περιττή μετακίνηση σημαίνει αυτόματα και διακίνηση του ιού σε πολλούς άλλους. Γι’ αυτό και ένας μικρός περιορισμός σήμερα μας φέρνει πιο κοντά στον προορισμό του αύριο», σημείωσε.

Επίσης, προανήγγειλε πως οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι στις γειτονιές, και ιδιαίτερα στους χώρους εργασίας και τις μαζώξεις στα σπίτια, καθώς αυτές οι δύο φαίνεται πως αποτελούν τις εστίες «αναζωπύρωσης» της πανδημίας.

«Καταλαβαίνουμε την κούραση, τη νέα δύσκολη καθημερινότητα με περιορισμούς απέναντι στους στενούς μας φίλους, τους συγγενείς μας και τις αγαπημένες μας συνήθειες. Είμαστε στην τελική ευθεία, την τελική αναμέτρηση με την COVID-19», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Οι διοργανωτές διαδηλώσεων αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη για πιθανή υπερμετάδοση»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στις σημερινές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα κορονοϊού αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις, προειδοποιώντας ότι δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι μπορεί να ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ωστόσο οι διοργανωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη όχι μόνο για τους διαδηλωτές αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.

«Βλέπουμε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης. Προφανώς ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα, αλλά οι διοργανωτές αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.