Ιρλανδία: Υπό έρευνα αν η γέννηση τεσσάρων νεκρών μωρών συνδέεται με τον κορονοϊό

Οι αρχές της Ιρλανδίας ερευνούν το ενδεχόμενο να συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού τέσσερις περιπτώσεις μωρών που γεννήθηκαν νεκρά.

Οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας ξεκινούν έρευνα για τις περιπτώσεις τεσσάρων βρεφών που γεννήθηκαν νεκρά και ο θάνατός τους ενδέχεται να συνδέεται με την πανδημία του νέου κορoνοϊού, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής αρχίατρος της χώρας Ρόναν Γκλιν.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος, οι αρχές έχουν ενημερωθεί για τέσσερις περιπτώσεις θνησιγενών μωρών που ίσως συνδέονται με μια ασθένεια που αποκαλείται Covid placentis.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που ανέφεραν αυτές τις περιπτώσεις, οι έγκυες γυναίκες είχαν βρεθεί θετικές στον νέο κορονοϊό και στη συνέχεια γέννησαν νεκρά βρέφη. Η αιτία θανάτου των μωρών τους ήταν μια μόλυνση του πλακούντα.

«Θα γίνουν επιπλέον έρευνες» προτού να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, είπε ο Γκλιν προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις γιατί «σε αυτό το στάδιο» δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως στην Ιρλανδία έχουν χάσει τη ζωή τους 4.396 άνθρωποι λόγω της Covid-19, μέχρι σήμερα.

Η χώρα βρίσκεται εν μέσω του τρίτου πανεθνικού lockdown, καθώς στις αρχές Ιανουαρίου κατέγραφε το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στον κόσμο, σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, AFP