ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ (ΦΩΤΟ)

του Νίκου Αβουκάτου

Μετά από την απομάκρυνση των μεγάλων ποσοτήτων μπαζών από το δέλτα του Γαλλικού, κατά τη διάρκεια της διήμερης επιχείρησης που έλαβε χώρα στις αρχές της εβδομάδας, το πρωί της Πέμπτης πήραν τον δρόμο της επιστροφής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης τα δεκάδες στρώματα που είχαν καταλήξει στην προστατευόμενη περιοχή από ασυνείδητους.

Προηγήθηκαν οι τηλεφωνικές συζητήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας του δήμου Δέλτα Γιώργου Κυριακίδη με τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Ο δήμος κατόπιν συνεννόησης με το νοσοκομείο, και αφού πρώτα έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τα στρώματα δεν είναι μολυσμένα, μετέφερε με όχημα του δήμου τα δεκάδες στρώματα πίσω στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

Έτσι, απέδωσαν οι προσπάθειες που έγιναν από τον δήμο Δέλτα και την περιβαλλοντική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» που ανέδειξε το θέμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα στρώματα τοποθετήθηκαν στο αύλειο χώρο του νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.

Παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη, την περασμένη Δευτέρα μετά από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με μηχανήματα του δήμου έγινε ο καθαρισμός της προστατευόμενης περιοχής την οποία δυστυχώς κάποιοι αποφάσισαν να τη μετατρέψουν σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο καθώς εκεί πετάγονται κάθε λογής απόβλητα, όπως υλικά ανακαινίσεων, ελαστικά αυτοκινήτων, πλάκες αμιάντου κ.ά.

 

«Από την πλευρά μας θα συνεχιστεί ο αγώνας μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανάδειξης των προβλημάτων της περιοχής. Θα κάνουμε τις περιπολίες και ήδη έχουμε καταθέσει μηνύσεις καθώς έχουμε συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό», τόνισε εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις» Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, στον χώρο του νοσηλκευτικού ιδρύματος ήρθαν -σε συνεννόηση με τον δήμο Δέλτα- μόνο όσα στρώματα ανέγραφαν την ένδειξη «Ιπποκράτειο».

Τα εν λόγω στρώματα έχουν ήδη παραλειφθεί από ιδιωτική εταιρεία, που αναδείχθηκε ανάδοχος μετά από διαγωνισμό, και αναμένεται να τα καταστρέψει.

Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ:http://greenagenda.gr/

You May Also Like

Υπάλληλος στον δήμο με.. τηλεργασία ο Παλαιοχριστιανός πατέρας!

Προηγουμένως δούλευε σε άλλο δήμο αλλά το 2020 πήρε μετάταξη για λόγους υγείας…

Γιώργος Πιλίδης: «Στην κοινωνία μας πουλάει πιο πολύ να είσαι παίκτης ριάλιτι παρά αθλητής»

Ο Γιώργος Πιλίδης μίλησε τις προάλλες στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» για…

Στήριξη των Πολιτιστικών Οργανισμών της Αθήνας με 10.350.000 Ευρώ

Στήριξη των Πολιτιστικών Οργανισμών της Αθήνας με 10.350.000 Ευρώ

Σοκ στην Κωνσταντινούπολη: 54χρονη Ελληνίδα έπεσε στο κενό από οροφή κτιρίου [σκληρές εικόνες]

Τη στιγμή που μία γυναίκα πέφτει στο κενό από την ταράτσα πολυώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη έχει καταγραφεί από κάμερες.

Ανοίγουν τα κυλικεία στα σχολεία, πώς θα λειτουργούν

Ανοίγουν τα κυλικεία στα σχολεία, πώς θα λειτουργούν

Κατερίνα Στεφανίδη: “Αν το εμβόλιο κρατάει 2-3 μήνες δεν έχει κάποιο νόημα – Αν σου δίνει ανοσία για έως 2 χρόνια είναι διαφορετικό”

Ο εμβολιασμός για εμένα δεν βγάζει κανένα νόημα, από τη στιγμή που…

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου 2020

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου 2020

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της τουριστικής εκπαίδευσης ιδρύονται και λειτουργούν ταυτόχρονα 5 Σχολές Ξεναγών εθνικής εμβέλειας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Ρόδο»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της τουριστικής εκπαίδευσης…

5.000 κλήσεις περίπου δέχθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 2142142000 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του

5.000 κλήσεις περίπου δέχθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον…

Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη μια χρονιά

Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη…