Νέο παραλήρημα Ερντογάν με εικόνες πολεμικών πλοίων να ανοίγουν πυρ

Σε νέα προκλητικά μηνύματα προέβη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρώντας στο «κόκκινο» την ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις και μάλιστα υπό τη μορφή παραληρήματος προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

 

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, μιλώντας από γιγαντοοθόνη σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους όπως ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με τη Μέρκελ -η οποία τον κάλεσε σε διάλογο με την Ελλάδα, στη βάση του διεθνούς δικαίου- έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις. Ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μιλώντας από γιγαντοοθόνη, και με φόντο κανονιοβολισμούς από πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα 2021», είπε σε υψηλόβαθμους αξιωματικών:

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο. […]Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της»

Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στη Ναυμαχία της Πρέβεζας, η οποία «μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε λίμνη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», όπως είπε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο προπαγανδιστικό βίντεο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», υπήρχε ένα μήνυμα το οποίο ανέφερε: «Η Γαλάζια Πατρίδα για εμάς είναι το Αιγαίο, η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα».

.ieidiseis.gr