Θεμιστοκλέους: Εντός Μαρτίου ο εμβολιασμός για ευπαθείς ομάδες

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων αναμένεται να ανοίξει εντός μηνός. Στην επόμενη φάση, θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

 

Μέσα στον Μάρτη αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου (ομάδα Α) για τον κορονοϊό, όπως ανακοίωνσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατα την σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Θα ακολουθήσουν, στη συνέχεια, οι πολίτες 70 – 74 ετών και έπειτα οι 65 – 69 ετών, όπως είπε.

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε πως η χώρα έχει ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς, συνολικά, με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να ανέρχεται στο 7,12%.

Και στην Ελλάδα το εμβόλιο της AstraZeneca σε άνω των 65 ετών

Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και νέες γνώσεις προστίθενται σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε από την πλευρά της η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα που αφορούν στο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο είναι ασφαλές ανοσογόνο και αποτελεσματικό, όπως είπε, προστατεύοντας έναντι της σοβαρής νόσου και συμβάλλοντας στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Οι μελέτες αρχικά περιλάμβαναν μικρό αριθμό ατόμων άνω των 65 ετών και η Επιτροπή Εμβολιασμού στην Ελλάδα αποφάσισε τη χορήγηση του εμβολίου στις ηλικίες 18 έως 64 ετών.

Ωστόσο αυτές οι συστάσεις τροποποιήθηκαν, ενημέρωσε, καθώς σήμερα έχουν προδημοσιευθεί τρεις μελέτες για την αποτελεσματικότητα του παραπάνω σκευάσματος σε άτομα άνω των 65 ετών.

ieidiseis.gr