Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Αναγνώριση γενναιότητας για τους δύο υπαλλήλους

Σε αναγνώριση γενναιότητας για τους δύο υπαλλήλους που έδρασαν άμεσα για να αποτρέψουν την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης προχώρησε η ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, στην αναγνώριση ανδραγαθίας των υπαλλήλων Αλεξάνδρας Μπατσή και Παναγιώτη Παρίση προχώρησε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους, ο διοικητής της ΑΑΔΕ μεταφέρει τα συγχαρητήρια της υπηρεσίας και τονίζει πως χάρη «στο απαράμιλλο θάρρος, την ψυχραιμία, την αυτοθυσία και γενναιότητα που επέδειξαν οι δύο υπάλληλοι, κατάφεραν μαζί με τον διευθυντή της ΔΟΥ να αφοπλίσουν τον δράστη παίρνοντας το τσεκούρι από τα χέρια του και αποτρέποντας ακόμη πιο δυσάρεστες καταστάσεις».

Ο κ. Πιτσιλής χαρακτηρίζει «αξιέπαινη τη συμπεριφορά και τη στάση» των δύο υπαλλήλων, προσθέτοντας ότι η προσπάθειά τους «θα πρέπει να τύχει αναγνώρισης από την Υπηρεσία, θέτοντάς τους ως υπόδειγμα ήθους και αλληλέγγυας συμπεριφοράς».

Το αίτημα αναγνώρισης ανδραγαθίας είχε μεταφέρει ο βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωσταντινίδης.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο 56χρονος εφοριακός, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση, κατέληξε.

Ο άτυχος άνδρας είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης που είχε εξαπολύσει ένας άνδρας στις 16 Ιουλίου, ενώ επί μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομειακό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ:https://sputniknews.gr/