Παγώνη: Δεν αντέχουμε άλλο σε αυτές τις συνθήκες

Την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής με την αύξηση νοσηλευομένων ασθενών με κορονοϊό, περιγράφει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως «δεν αντέχουμε άλλο σε αυτές τις συνθήκες».

Μιλώντας στο Mega, είπε πως η χθεσινή εφημερία στο Γεννηματάς ήταν πολύ δύσκολη. «Στα 130 κρεβάτια, τα 120 είναι κατειλημμένα. Όσον αφορά τη ΜΕΘ τα 16 κρεβάτια ήταν γεμάτα, τώρα έχει αδειάσει το ένα, όπου θα πάρει έναν διασωληνωμένο ασθενή, και οι άλλοι τρεις θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, με τα οποία υπάρχει συνεννόηση» σημείωσε.

Ερωτηθείσα για την ατμόσφαιρα στο νοσοκομείο τόνισε: «έχουμε συνηθίσει, γενικά οι εφημερίες μας είναι πολύ δύσκολες. Τώρα δεν είναι μόνο η Αττική, υπάρχουν και μεταφορές ασθενών από άλλα νοσοκομεία. Υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα, μεγάλη πίεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Έχουμε και non covid περιστατικά.

Οι μέρες είναι πάρα πολύ δύσκολες, ελπίζουμε να φτάσουμε στο peak αύριο – μεθαύριο όσον αφορά στα κρούσματα και μετά να ξεκινήσει μια μείωση, για να πάμε καλύτερα και να αλλάξει η ζωή μας. Δεν αντέχουμε άλλο σε αυτές τις συνθήκες» υπογράμμισε η κ. Παγώνη.