«Πρόωρο να μιλάμε για Πάσχα στο χωριό»

«Σε έξαρση παραμένει ο κορονοϊός στην Αττική, ενώ τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20 και 50 ετών, λόγω του καιρού και των μεταλλάξεων, αλλά και εξαιτίας της αυξημένης κινητικότητας των συγκεκριμένων πολιτών» όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Πρόσθεσε δε ότι «τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται πίεση, ενώ θα ακολουθήσουν δέκα δύσκολες ημέρες».

«Από σήμερα το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώνονται στην μάχη κατά της πανδημίας. Θα προστεθεί και κέντρο αποκατάστασης των ασθενών με covid», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Είμαστε στην τελευταία φάση αυτή τη πρωτόγνωρης περιπέτειας. Θεωρώ πως θα χρειαστούν ακόμη δέκα δύσκολες ημέρες μέχρι να έρθει η αποκλιμάκωση. Η άρση των μέτρων και το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα κριθεί από τους ειδικούς», ενώ ερωτηθείσα για τον εορτασμό του Πάσχα είπε: «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το αν το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας».

Σχετικά με τον τουρισμό η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε πως «Το άνοιγμα του τουρισμού προετοιμάζεται ήδη μεθοδικά και συστηματικά, ενώ ο οδικός χάρτης που έδωσε στην δημοσιότητα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης χαιρετίστηκε διεθνώς».