Παρίσι: Κάθε 12 λεπτά και ένας νέος ασθενής με κορονοϊό στη ΜΕΘ

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία στο Παρίσι, όπου κάθε 12 λεπτά ένας νέος ασθενής με κορονοϊό μπαίνει σε ΜΕΘ.

«ιδιαίτερα ανησυχητική» χαρακτήρησε σήμερα την κατάσταση με την Covid-19 στο Παρίσι ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε ότι οι παραλλαγές είναι πιο μεταδοτικές και πιο επικίνδυνες και τώρα αντιπροσωπεύουν πάνω από τα 2/3 των μολύνσεων στη Γαλλία», σημείωσε αρχικά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ένας νέος ασθενής πηγαίνει στην εντατική στην περιοχή του ευρύτερου Παρισιού κάθε 12 λεπτά, όπως πρόσθεσε, λέγοντας, μάλιστα, ότι δεν γνωρίζει πότε θα καταγραφεί η κορύφωση εκεί.

Σημειώνεται πως αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν παρουσιάζει εκθετική αύξηση, οι αριθμοί των νοσηλειών στις ΜΕΘ ανήλθαν σε νέο υψηλό 3,5 μηνών σε εθνικό επίπεδο, προσεγγίζοντας τις 4.000, την ώρα που η Γαλλία αντιμετωπίζει νέα, πιο επικίνδυνα στελέχη.

Στην περιοχή του Παρισιού, ειδικότερα, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ προσεγγίζει τους 1.000 και ενδέχεται να φθάσει τους 1.500 έως τα τέλη Μαρτίου, εάν συνεχιστεί η υφιστάμενη τάση. Το μέγεθος αυτό θα ήταν «κρίσιμο» για τα νοσοκομεία της περιοχής προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Υγείας.

Κατά τον Βεράν, η κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα, εάν η πανδημία συνεχίσει να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό στη γαλλική πρωτεύουσα: «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, εάν η διασπορά της πανδημίας παραμείνει στον τωρινό ρυθμό της».

265 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

Αξίζει να αναφερθεί πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 27.166 σήμερα κι ανέρχεται πλέον σε 3,99 εκατομμύρια, ο έκτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Τέλος, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 265 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών από την Covid-19 να βρίσκεται πλέον στα 89.830, το έβδομο υψηλότερο παγκοσμίως.

ieidiseis.gr

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ)