Γιάννης Καλλιάνος: Καθαρά Δευτέρα με βροχές και 15αρια – Το πέταγμα του χαρταετού αναβάλλεται για του… χρόνου

Γιάννης Καλλιάνος: Ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και η προειδοποίηση για την Αττική

Η Καθαρά Δευτέρα θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες υποστήριζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Το πέταγμα του χαρταετού αναβάλλεται για του… χρόνου σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού για το τριήμερο από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα θα είναι άστατος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι η Παρασκευή, το Σάββατο και η Κυριακή θα είναι τρεις καλές ημέρες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με, μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, η Καθαρά Δευτέρα θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Παρασκευή ,Σάββατο, Κυριακή, θα είναι τρεις καλές ημέρες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, προέβλεψε ο Γιάννης Καλλιάνος αλλά την Καθαρά Δευτέρα έρχονται βροχές. Είχαμε πει εδώ και μέρες ότι θα είναι άστατος ο καιρός με τον υδράργυρο στους 15 με 16 βαθμούς κελσίου.

Άρα ξεχνάμε τα μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια που θα απολαύσουμε τις επόμενες ημέρες. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ένας καιρός με μπόρες βροχές κατά τόπους καταιγίδες και επαναλαμβάνω όχι μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σχεδόν σε όλη την επικράτεια.

Έχουμε και αυξημένους δείκτες αστάθειας κατά τόπους που σημαίνει ότι θα έχουμε και καταιγίδες, όχι απλά ψιλόβροχο. Κάποιες τοπικές βροχές και κάποιες μπόρες θα έχουμε πιθανότατα και στην περιοχή της Αττικής, σημείωσε.

Και κατέληξε πως η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, με το πέταγμα του χαρταετού να αναβάλλεται για του… χρόνου.

H πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-03-2021

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-03-2021

Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, γενικά ασθενείς.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και από το βράδυ στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-03-2021 (ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως στις βόρειες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα
σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 16-03-2021
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της κεντρικής – ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του
ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-03-2021
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια από δυτικές 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

megatv.com

You May Also Like

Ο τυχερός λαχνός της λαχειοφόρου αγοράς του “ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο”

Ο τυχερός λαχνός της λαχειοφόρου αγοράς του “ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί…

Καταγγελία των Φίλων Περιβάλλοντος για κλοπή καλαμποκιού

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς…

Σε θέση μάχης τα κόμματα στο δρόμο προς τις κάλπες

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων και Καστοριά,

Μ. Αντωνίου: «Έχω αποδείξει στην πολιτική μου πορεία ότι πάνω από οποιαδήποτε προσωπική φιλοδοξία και πολιτική σκοπιμότητα βάζω το καλό και το συμφέρον του τόπου μου, της Καστοριάς και των πολιτών της»

Μ. Αντωνίου: «Έχω αποδείξει στην πολιτική μου πορεία ότι πάνω από οποιαδήποτε…

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του κεντρικού κόμβου στις Λεωφόρους Κύκνων και Μ. Αλεξάνδρου

Στο πλαίσιο της έναρξης εργασιών για την κατασκευή του κόμβου στη συμβολή…