Νέα διάκριση για την Ελλάδα: 5 ελληνικοί προορισμοί στους 15 καλύτερους της Ευρώπης

Η ελληνική τουριστική αγορά προσελκύει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον παγκοσμίως μετά και από την εξαγγελία του υπουργού Χάρη Θεοχάρη, για το άνοιγμα στις 14 Μαΐου. Το σχέδιο ανοίγματος του ελληνικού Τουρισμού για το 2021, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, με την Gloria Guevara, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), μάλιστα να το ενισχύει εκφράζοντας εγκάρδια τα συγχαρητήριά της στο Υπουργείο Τουρισμού. Την ίδια στιγμή 5 ελληνικοί προορισμοί συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του European Best Destinations, με τους καλύτερους της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2021.

Η Ελλάδα ανοίγει έναν δρόμο που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση

Η Gloria Guevara, συγχαίρει σε ένθερμο τόνο την ελληνική Κυβέρνηση για τις προσπάθειες που κάνει προκειμένου να ανακάμψει ο τουρισμός.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει: «Το WTTC και τα μέλη του συγχαίρουν την ελληνική Κυβέρνηση για τις τεράστιες προσπάθειες και τα στρατηγικά βήματα που κάνει, προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση του τουρισμού από τις 14 Μαΐου του 2021. Ο ξεκάθαρος και σαφής οδικός χάρτης προς την ανάκαμψη μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε ένα καλοκαίρι με εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση. Όλοι όσοι έχουν στερηθεί τις διακοπές σε ένα ηλιόλουστο μέρος, θα αδημονούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, προσφέροντας παράλληλα μια πολύ σημαντική ενίσχυση στην εθνική οικονομία της χώρας».

Στη συνέχεια μάλιστα υπογράμμισε: «Οι ενέργειες της Ελλάδας δείχνουν ένα δρόμο που θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν, σε μια προσπάθεια εκκίνησης του ασφαλούς τουρισμού, αλλά και αναζωογόνησης της οικονομίας τους μετά από τα πλήγματα της υγειονομικής κρίσης».

Παράλληλα, η Guevara υπογραμμίζει ότι «η στρατηγική και τα μέτρα της ελληνικής Κυβέρνησης εναρμονίζονται γενικώς με τις οδηγίες του WTTC».

Το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό δίνει ελπίδες

Ενώ, στη συνέχεια, εκφράζει με αισιοδοξία ότι το άνοιγμα τις Ελλάδας στον τουρισμό, θα δώσει πολλές ελπίδες.

«Θεωρούμε ελπιδοφόρο το ότι η Ελλάδα σύντομα θα υποδέχεται ταξιδιώτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με αρνητικό τεστ ή με θετικό τεστ αντιγόνων και μόνον οι θετικοί στον κορονοϊό τουρίστες θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα. Αυτές οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, σε συνδυασμό με τυχαία rapid tests κατά την άφιξη, μαζί με τα αναβαθμισμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κ.λπ., θα παράσχουν στους καταναλωτές τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το 20,8% του ΑΕΠ προκύπτει από τον τουρισμό

Παράλληλα, η επικεφαλής του WTTC δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη τη μεγάλη συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί το 20,8% του ΑΕΠ της χώρας, δηλαδή ποσό ίσο με 39,1 δισ. ευρώ, προκύπτει από τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ το 1/5 όλων των θέσεων εργασίας στη χώρα αφορούν στον τουρισμό.

«Η Ελλάδα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο διεθνή τουρισμό, καθώς είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

5 ελληνικοί προορισμοί ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης

Την ίδια στιγμή, το European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, συμπεριέλαβε στη λίστα της με τους 15 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για τους ταξιδιώτες που θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και 5 μέρη της Ελλάδας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Η Ελλάδα, με τον υπουργό Τουρισμού κύριο Θεοχάρη να αποτελεί υπέρμαχο του πιστοποιητικού, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες που αυτό το καλοκαίρι θα καλωσορίσει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες με πιστοποιητικό, όπως και η Μαδέρα, οι Αζόρες, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ισλανδία, η Γεωργία κ.λπ.».

Οι 5 προορισμοί

Αναλυτικά, το European Best Destinations, συμπεριλαμβάνει στη λίστα του, τους εξής 5 προορισμούς:

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο

Στην 1η ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς και στην 4η ανάμεσα στους 15 ευρωπαϊκούς βρίσκεται το Ρέθυμνο.

“Φύση και βιώσιμος προορισμός, το Ρέθυμνο είναι ένας αυθεντικός προορισμός πλούσιος σε ιστορία, κληρονομιά (αρχαιολογικοί χώροι, εκκλησίες, …). Ένας γαστρονομικός προορισμός, θα προσελκύσει επίσης τους λάτρεις των όμορφων παραλιών,” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα για την όμορφη πόλη της Κρήτης.

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά Τάσος
Εικόνα: Τάσος Κούκουζας

 

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, η όμορφη Κεφαλονιά, η οποία όπως υπενθυμίζει και το EBD, ψηφίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του 2021.

Αθήνα

Αθήνα

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα, έρχεται 9η στη λίστα και όπως μάλιστα υπογραμμίζει το δημοσίευμα: “Η Αθήνα είναι αυτό που χρειάζεστε. Για μια ασφαλή απόδραση στην Ευρώπη, η Αθήνα είναι μια τέλεια επιλογή.”

Ρόδος

Ρόδος

“Μετά από μήνες κλειδώματος ανακαλύψτε έναν από τους καλύτερους προορισμούς για επίσκεψη στην Ελλάδα: το νησί της Ρόδου,” αναφέρει το EBD για το ελληνικό νησί που κατατάσσει στην 11η θέση.

“Το νησί της Ρόδου είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των παλαιών πετρών, της κληρονομιάς, των φρουρίων και των κάστρων. Αυτή η υπέροχη μεσαιωνική πόλη είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη,” υπογραμμίζει.

Κως

Κως

Στην 14η θέση βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, η Κως.

“Μείνετε αυτό το καλοκαίρι σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Η Κως είναι το τέλειο ελληνικό νησί για όσους αναζητούν διακοπές που συνδυάζουν θάλασσα & ήλιο και παραλία,” αναφέρει το δημοσίευμα.

ecozen.gr

You May Also Like

Άμεση η Παρέμβαση από την Π.Ε. Καστοριάς στις Εργασίες Καθαρισμού του Οδοστρώματος από Κατολισθήσεις

Άμεση η Παρέμβαση από την Π.Ε. Καστοριάς στις Εργασίες Καθαρισμού του Οδοστρώματος…

Water Sports στη λίμνη της Καστοριάς: Απολαμβάνοντας τον μαγευτικό υδάτινο κόσμο με ασφάλεια

Water Sports στη λίμνη της Καστοριάς: Απολαμβάνοντας τον μαγευτικό υδάτινο κόσμο με…

Δύο καρναβαλίστικες παιδικές εκδηλώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο στην Καστοριά

Δύο καρναβαλίστικες παιδικές εκδηλώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο στην Καστοριά

Τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς τιμήσαμε σήμερα στο Στρατόπεδο «Καραγεωργίου».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ

Έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 1.108.000 ευρώ στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 1.108.000 ευρώ στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Δήμος Άργους Ορεστικού: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις 27/02/2020

Δήμος Άργους Ορεστικού: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις 27/02/2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη διανομή προϊόντων από τον οργανισμό «Κέλετρον  Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη διανομή προϊόντων από τον οργανισμό «Κέλετρον  Αγάπη…