Ματίνα Παγώνη: Επιτρέπεται να πετάξετε χαρταετό στο βουνό με ακόμη ένα άτομο

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε πως «μετά τις 17 του μήνα τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται σιγά σιγά».

Ωστόσο, εξήγησε πως ο κορονοϊός δεν έχει φύγει και πως αυτό είναι κάτι που θα αργήσει να συμβεί, όμως λόγω των εμβολιασμών οι συνθήκες στην πορεία θα είναι διαφορετικές. «Κανένας ιός δεν έχει φύγει. Εδώ θα είναι και ο κορονοϊός. Απλώς θα εμβολιαστούμε και οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές» ανέφερε η κ. Παγώνη.

Η δήλωση της Ματίνας Παγώνη:

«Πρέπει να συνδυαστούν τα μέτρα με τη διασκέδαση. Το τριήμερο δεν σημαίνει ότι δεν θα διασκεδάσουμε. Αλλά δεν θα πάμε στου Φιλοπάππου. Θα διασκεδάσουμε σπίτι μας, με την οικογένειά μας. Μπορείτε να πάρετε ένα άτομο της καθημερινότητάς σας και να πετάξετε αετό στο βουνό, και να είστε μόνοι σας.

Είναι μεγάλο πρόβλημα το τι θα γίνει με τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα. Δεν έχουμε φτάσει σε υψηλό επίπεδο εμβολιασμού. Βλέπουμε τις μεταλλάξεις, πόσος κόσμος νέος είναι στα νοσοκομεία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» σχολίασε η ίδια σχετικά με το πώς θα περάσουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

«Μετά τις 17 του μήνα τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται σιγά σιγά. Θα αργήσουν να μειωθούν όσοι είναι στις ΜΕΘ, θα χρειαστεί κάνα δεκαπενθήμερο. Μετά τις 17 να ξεκινήσουν τα σχολεία και μαζί τα καταστήματα με τα SMS, ώστε να ελέγχεται ο κόσμος. Στο τέλος της άλλης εβδομάδας.

Δεν είναι δυνατόν να κλειστεί παραπάνω ο κόσμος στα σπίτια του. Η οικονομία βλέπουμε πού έχει φτάσει. Αρχές Απριλίου, το πρώτο δεκαπενθήμερο, πρέπει να ξεκινήσει η εστίαση, γιατί δεν είναι δυνατόν να μαζεύονται όλοι στα παγκάκια και στις πλατείες για να πίνουν καφέ. Δεν αντέχει ο κόσμος να μείνει άλλο μέσα» εξήγησε η κ. Παγώνη.

ΠΗΓΗ:https://www.newsitamea.gr/