Σεισμός Ελασσόνα: «Δεν μας δίνουν τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί»

Την ώρα που οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από τους σεισμούς που έχουν «χτυπήσει» την περιοχή, έρχονται καταγγελίες που κάνουν λόγο πως κάποιοι φέρεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να επωφεληθούν από αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Πολλοί κάτοικοι έχουν δει τα σπίτια τους να γίνονται συντρίμμια και μέχρι να βρουν λύση μένουν σε σκηνές, με κάποιους να τους στερούν μία έξτρα βοήθεια αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως οι σεισμόπληκτοι παίρνουν ένα με δύο γεύματα την ημέρα και πως υπάρχει αφθονία τροφίμων τα οποία φυλάσσονται στα κέντρα των χωριών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι πρόεδροι τα μοιράζουν σε ψηφοφόρους τους και σε κατοίκους που τα σπίτια τους έχουν ελεγχθεί και είναι κατοικήσιμα και όχι σε εκείνους που μένουν σε σκηνές!

Οι κάτοικοι αναφέρουν πως στα χωριά υπάρχουν εθελοντές που προσπαθούν να τους βοηθήσουν με τη σωστή διακίνηση των τροφίμων, όμως οι πρόεδροι δεν τους αφήνουν με αφορμή τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν για την πανδημία του κορονοϊού.

«Θα γίνει έρευνα για τις συγκεκριμένες καταγγελίες»

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γκάτσα, ο οποίος εξήγησε πως γίνεται η διανομή των τροφίμων στους σεισμόπληκτους:

«Οι προσφορές που φτάνουν στο κέντρο της Ελασσόνας είναι πάρα πολλές καθημερινά. Εμείς τοποθετούμε τα τρόφιμα σε αποθήκες και κάνουμε όσο καλύτερη διαχείριση μπορούμε. Δεν κοιτάμε μόνο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και τους επόμενους μήνες, καθώς οι άνθρωποι που υπέστησαν ζημιές, δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Έχουμε ζητήσει από την πρώτη μέρα τα τρόφιμα να έρχονται στο κέντρο ώστε να κάνουμε εμείς σωστή διαχείριση και όχι στα χωριά».

Για τις καταγγελίες που έφτασαν στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος ανέφερε:

«Γνωρίζαμε πως υπάρχει ένα μικρό θέμα στα χωριά, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλοι χώροι για να αποθηκευτούν τα τρόφιμα. Δεν είχαμε ενημερωθεί όμως για κάτι τόσο σοβαρό. Εμείς δεν ξέρουμε τις ποσότητες των τροφίμων που φτάνουν στα χωριά, ξέρουμε όμως πως τις διαχειρίζονται οι πρόεδροι.

Δεν ξέρουμε σίγουρα αν τα δίνουν σε ψηφοφόρους τους, όμως μπορεί να τα μοιράζουν και σε ανθρώπους που μένουν στα σπίτια τους, ώστε να μην χαλάσουν τα τρόφιμα και πεταχτούν. Ξέρουμε πως και εκεί καθημερινά φτάνουν μεγάλες ποσότητες, όμως δεν ελέγχονται από εμάς. Θα κάνω μία πρώτη έρευνα επί του θέματος και θα γίνουν συστάσεις στους προέδρους. Αν πέσει στην αντίληψη μου κάτι τέτοιο, τότε θα απευθυνθώ στην αστυνομία και θα κάνω καταγγελίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Γκάτσας.

Πηγή: newsbomb.gr