Ένας “χάρτης” που αν τον μελετήσουμε προσεκτικά μπορούμε να προλάβουμε σοβαρά προβλήματα

Το σώμα μας είναι μια πραγματικά εκπληκτική μηχανή. Όχι μόνο λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για να μας κρατάει στη ζωή, αλλά μας στέλνει και σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά. Ας προσέξουμε αυτά τα 19 σημάδια, που μπορεί να γίνουν η αιτία να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας και να σώσουμε μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί ίσως και μοιραία.
Πρησμένα μάτια
Εάν τα μάτια σας είναι πρησμένα το σώμα σας μπορεί να προσπαθεί να σας πει να επιστρέψετε στο κρεβάτι και να κοιμηθείτε! Επίσης, θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη αλλεργιών. 

Σκούρα, “μπαλώματα”στο δέρμα
Εάν εντοπίσετε σκούρα, “μπαλώματα” στο δέρμα απαλά στην αφή, μπορεί να είναι ένδειξη αντίστασης στην ινσουλίνη, που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

Δύσοσμη διάρροια

Μπορεί να είναι δυσάρεστο να μιλήσετε γι’ αυτό και ακόμα πιο δυσάρεστο να υποφέρετε από αυτό, αλλά συχνά η διάρροια μπορεί να είναι ένα μήνυμα δυσανεξίας στη λακτόζη. Εάν διαπιστώσετε ότι πάσχετε από εντερικές διαταραχές μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ίσως είναι καλύτερα να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Περίεργη τριχοφυΐα
Μήπως έχετε τριχοφυΐα σε σημεία που δεν θα έπρεπε; Στις γυναίκες, η τριχοφυΐα στο πρόσωπο, ή πίσω από τα αυτιά, είναι πιθανό να έχετε μια ανισορροπία ορμονών που αναφέρεται ως σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).

Χλωμό πρόσωπο
Αν ξυπνήσετε ένα πρωί και παρατηρήσετε χλωμάδα στο πρόσωπο, ίσως πάσχετε από κούραση ή αναιμία – κάντε εξετάσεις σιδήρου και συμβουλευθείτε τον γιατρό σας, αναφέρει το Natural Soul.gr

Ξηρό δέρμα
Ενώ η ξηρότητα δέρματος μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι ότι ζείτε σε ξηρή περιοχή, ωστόσο, μπορεί να σχετίζεται και με τον διαβήτη.

Σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα χείλη γενικά δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά αν δεν δείτε βελτίωση με μια υδατική κρέμα, ίσως πάσχετε από κάποια αλλεργία. (8)

Τριχόπτωση
Αν δείτε ότι χάνετε μαλλιά με ανησυχητικό ρυθμό ή τα φρύδια σας εξαφανίζονται, ίσως υποφέρετε από κάποια ασθένεια του θυρεοειδούς.

Μεγάλο στήθος
Ενώ πολλές γυναίκες μπορεί να είναι περήφανες που φοράνε μεγάλο νούμερο σουτιέν, το μεγάλο μέγεθος μαστού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. .

Πρησμένα πόδια.
Εκτός αν περνάτε πολύ χρόνο όρθιοι, ή περιμένετε να γεννήσετε σύντομα, τα πρησμένα πόδια είναι μια κατάσταση που χρειάζεται διερεύνηση. Εάν δυσκολεύεστε να βάλετε τα αγαπημένα σας παπούτσια, ίσως αυτό είναι σημάδι καρδιακής ανεπάρκειας.

Κακοσμία των ποδιών
Γενικά δεν είναι πρόβλημα η κακοσμία των ποδιών, ωστόσο η επίμονη κακοσμία μπορεί να είναι ένα σημάδι βακτηριακών και μυκητιακών λοιμώξεων, γνωστό και ως πόδι του αθλητή.

Νύχια με περίεργο σχήμα
Παραδόξως, τα νύχια λένε πολλά για την υγεία μας. Εάν τα νύχια σας έχουν διαμήκεις γραμμές, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Οι λευκές οριζόντιες γραμμές μπορεί να αποτελούν ένδειξη καρδιακής ανεπάρκειας.

Μήκος παράμεσου και δείκτη

Εάν ο παράμεσος είναι μεγαλύτερος από τον δείκτη σας, αυτό μπορεί να σχετίζεται με οστεοαρθρίτιδα χεριού, μια κατάσταση που προκαλεί προβλήματα στις αρθρώσεις.

Μικρή διάμετρος γάμπας
Σύμφωνα με μελέτες, αυτό συνδέεται αντιστρόφως με το ρυθμό παλμών όταν είμαστε σε ανάπαυση. Αυτό σημαίνει ότι εάν η περιφέρεια της γάμπας είναι μικρή, μπορεί να διατρέχετε κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση και εγκεφαλικό.

Δείκτης Μάζας Σώματος

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι έχουν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) έχουν ασθενέστερη γνωστική ικανότητα, ακόμα και αν είναι υγιείς. Αν ανησυχείτε για τις γνωστικές σας δυνατότητες, ίσως να πρέπει να λάβετε υπόψη το βάρος σας.

Ρυτίδες σε νεαρή ηλικία
Οι ρυτίδες είναι μια φυσιολογική κατάσταση στην εξέλιξη της ζωής μας. Αλλά αν δείτε πρόωρες ρυτίδες στο πρόσωπό σας, ίσως είναι σημάδι οστεοπόρωσης.

Ύψος και μακροζωία
Οι κοντοί άνθρωποι μπορεί να έχουν γίνει ανέκδοτα, αλλά μάλλον είναι εκείνοι που θα γελάσουν τελευταίοι και θα γελάσουν καλύτερα! Σύμφωνα με μελέτες, οι κοντοί άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους ψηλούς ανθρώπους.

Πόνος στη γνάθο
Αν ξυπνάτε με πόνο στο σαγόνι ή δυσκολεύεστε να ανοίξετε το στόμα σας το πρωί, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι σφίγγετε ή τρίβετε τα δόντια σας στον ύπνο σας.

Ομάδα αίματος Α
Εάν έχετε ομάδα αίματος Α, μπορεί να αντιμετωπίζετε υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος. Καλύτερα να λάβετε προφυλάξεις τώρα σε κάθε περίπτωση και να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας!

Προσωπική αξιολόγηση

Καλύτερα να αξιολογήσετε την υγεία σας και την ευεξία σας λαμβάνοντας υπ΄όψιν αυτά τα 19 σημάδια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προλάβετε οποιαδήποτε ζητήματα προτού επιδεινωθούν – σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλίσετε ότι βάζετε την υγεία σας πάνω από όλα!

 

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

ΠΗΓΗ:https://www.eirinika.gr/

You May Also Like

Λάχανο τουρσί: 8 λόγοι που είναι ισχυρός σύμμαχος της υγείας

Table of Contents Hide 1. ΚΑΛΗ ΠΕΨΗ2. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ3. ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ4. ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΑ…

Έχω θυρεοειδή! Πως να χάσω τα περιττά κιλά;

Έχω θυρεοειδή! Πως να χάσω τα περιττά κιλά;

10 σημάδια καμπανάκια ότι το συκώτι σας είναι γεμάτο τοξίνες και πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες

10 σημάδια καμπανάκια ότι το συκώτι σας είναι γεμάτο τοξίνες και πρέπει…

Μην κόψεις ποτέ το σημείο: Το ένα και μοvαδικό πράγμα που πpέπει να κάvεις αν σε τσιμπήσει φίδι το καλοκαίρι

Φίδι και καλοκαίρι πάνε μαζί, για αυτό παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για τις…

Αυτές είναι οι 5 χειρότερες τροφές για τη διατροφή σας!

Πετάξτε αυτά τα τρόφιμα από τα ντουλάπια σας!

Πότε τα αναψυκτικά απειλούν την υγεία των νεφρών σας

Πότε τα αναψυκτικά απειλούν την υγεία των νεφρών σας

6 σημάδια ότι το δέρμα σου γερνάει (και τι να κάνεις)

Table of Contents Hide 6 σημάδια ότι το δέρμα σου γερνάει (και…

7 είδη καρκίνου που προλαμβάνονται με την άσκηση

7 είδη καρκίνου που προλαμβάνονται με την άσκηση

Κορωνοϊός: Βίντεο δείχνει πώς μεταδίδεται ο ιός

Κορωνοϊός: Βίντεο δείχνει πώς μεταδίδεται ο ιός

Νερό με λεμόνι: 6 μύθοι που πρέπει να ξεδιαλύνετε

Νερό με λεμόνι: 6 μύθοι που πρέπει να ξεδιαλύνετε