Μετακίνηση εκτός νομού: Άσχημα νέα για το Πάσχα

Άσχημα είναι τα νέα για τη μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα, καθώς οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν και μετά τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας άρχισαν οι αρνητικές δηλώσεις για την επόμενη γιορτή.

Αρνητικά είναι τα νέα για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα, αν και μας χωρίζουν 40 μέρες μέχρι τη μεγάλη γιορτή.

Αφού γιορτάσαμε την Καθαρά Δευτέρα σε συνθήκες περιορισμού και απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετακινήσεων, άρχισε πάλι η κουβέντα για το Πάσχα και βεβαίως για τη μετακίνηση εκτός νομού, που είναι απαραίτητη για το χωριό.

Άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι που έχουν να δουν τους γονείς τους από το Νοέμβριο οπότε και μπήκαμε σε lockdown και απαγορεύσεις και όπως είναι φυσικό περιμένουν με αγωνία τη μετακίνηση του Πάσχα. Το ίδιο ισχύει για όσους έχουν εξοχικά, αλλά και για όσους δεν έχουν και θέλουν να ξεφύγουν έστω για λίγες μέρες.

Η απάντηση πάντως από τη Ματίνα Παγώνη για τη μετακίνηση το Πάσχα είναι αρνητική… Βέβαια έχουμε μπροστά μας ακόμη 40 μέρες και πολλά μπορεί να αλλάξουν.

«Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε δεκαπέντε μέρες» μετά τα φαινόμενα συνωστισμού για την Αποκριά δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στην ΕΡΤ3.

Όπως πρόσθεσε «ενώ πιστεύαμε ότι θα τελειώναμε με την πανδημία, τώρα δεν είμαστε καθόλου σίγουροι».

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι μάλλον θα κάνουμε Πάσχα με μάσκες και αποστάσεις ενώ έκρινε ότι θα είναι δύσκολο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, καθώς δεν θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί ώστε να υπάρξει η επιθυμητή ανοσία.

Η Ματίνα Παγώνη κατέληξε λέγοντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους εξής έξι λόγους:

Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν

Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης

Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς

Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1

Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

ieidiseis.gr