Κορονοϊός: Την Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής – Το σχέδιο για κομμωτήρια, σχολεία

Ολοταχώς για άνοιγμα κομμωτηρίων. Η κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών που θα γίνει τελικά την Παρασκευή και όχι την Τετάρτη και οι σχεδιασμοί για τα σχολεία.

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της αγοράς, με την επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής τελικά και όχι το μεσημέρι της Τετάρτης (αναμένουν απόφαση EMA την Πέμπτη για AstraZeneca και συνεδρίαση ΠΟΥ), να προτείνει εκείνον τον τρόπο για σταδιακή επιστροφή στην λεγόμενη  «κανονικότητα».

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι οδεύουμε βήμα – βήμα προς μια πιο «ομαλή» λειτουργία της κοινωνίας με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Έτσι, και σύμφωνα με πηγές του iEidiseis, η Επιτροπή θα εισηγηθεί την Παρασκευή -και όχι αύριο- καταρχήν το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής στα οποία δεν υπάρχει συγχρωτισμός και μπορούν να τηρηθούν αυστηροί κανόνες υγιεινής.

Τα κομμωτήρια και εκτός απροόπτου θα ανοίξουν στις 22 Μαρτίου και θα ακολουθήσει το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς με αυστηρούς όρους.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει η διαδημοτική απαγόρευση κάτι που θεωρείται βέβαιο τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες και ειδικά όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων. Θα ψωνίζουμε δηλαδή μόνο στα καταστήματα του δήμου μας.

Η Γ΄ Λυκείου ανοίγει πρώτη

Για τα σχολεία που είναι σε παρατεταμένο lockdown και παραμένουν κλειστά σε όλη την χώρα έως τις 29 Μαρτίου φαίνεται πως η παράταση της σχολικής χρονιάς σε συνδυασμό με την ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων έχει ήδη «κλεδώσει».

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά η παράταση της σχολικής χρονιάς έως τις 30 Ιουνίου είναι δεδομένη, ενώ στο τραπέζι είναι και η μείωση της ύλης σε Γυμνάσια και στην Α΄ και Β΄ Λυκείου.

ieidiseis.gr