Χαμός σε εκκλησία του Κορωπίου: Πατέρας και γιος αρνούνταν να φορέσουν μάσκα -Ελάτε να με βγάλετε σηκωτό

Ακόμη και μετά το πρόστιμο, οι δύο πιστοί ξαναμπήκαν στην εκκλησία χωρίς μάσκα.

Να καλέσει την αστυνομία αναγκάστηκε ένας ιερέας στο Κίτσι Κορωπίου καθώς δύο πιστοί, πατέρας και γιος, εισήλθαν την περασμένη Κυριακή μέσα στο ναό χωρίς να φοράνε μάσκες και παρά τις παρακλήσεις αρνήθηκαν είτε να βγουν από την εκκλησία, είτε να τηρήσουν το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Έστω και η παραμικρή παραχώρηση είναι επικίνδυνη. Οτιδήποτε συμβεί έχουμε την ευθύνη” είπε στο Mega και την εκπομπή “Live News” ο πατήρ Χρήστος που λειτουργεί στο συγκεκριμένο ναό και ενημέρωσε τις Αρχές.

“Ο ιερέας μου είπε ότι “ή θα φορέσεις μάσκα ή θα βγεις έξω από τον ναό.” Εγώ δεν έκανα ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Εγώ οικειοθελώς δεν βγαίνω από τον οίκο του Θεού. Λέω εγώ “κάθομαι εδώ και ελάτε να με βγάλετε σηκωτό να με βγάλετε έξω. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε την Αστυνομία.” Κι αυτό επέλεξε να κάνει ο ιερέας” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ίδια εκπομπή ο πατέρας που δεν φορούσε μάσκα.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του έφυγαν από την εκκλησία με πρόστιμο 300 ευρώ ο καθένας, αφού όπως είπε δεν θεωρεί ότι μέσα στην εκκλησία κινδυνεύει. “Άλλο η εκκλησία, άλλο οι υπόλοιποι εσωτερικοί χώροι. Δεν είναι θέμα άρνησης μέσα στον ιερό ναό, είναι θέμα πίστεως” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αν και φοράει τη μάσκα στο σούπερ μάρκετ και τον φούρνο, μέσα στην εκκλησία δεν την θεωρεί απαραίτητη.

“Πήγαμε στην εκκλησία και πριν ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία σταμάτησε τον ιερέα, σταμάτησε την ακολουθία και μίλησε στο μικρόφωνο και είπε ότι λόγω των κρουσμάτων δεν θέλω κανείς να μην φοράει μάσκα. Θα βάλετε όλοι. Και ουσιαστικά για μένα και για τον γιο μου έλεγε. Δεν υπήρχε άλλος” πρόσθεσε.

Ο πατήρ Χρήστος διέκοψε την ακολουθία του όρθρου και ζήτησε από τον πιστό να φορέσει τη μάσκα ειδάλλως να αποχωρήσει από τον ναό. “Ο ίδιος μας είπε πάρτε την αστυνομία να με βγάλει έξω από τον ναό. Ποτέ δεν φοράει μάσκα βέβαια. Τον έχω παρακαλέσει και κατ’ ιδίαν. Τον έχουμε παρακαλέσει πάρα πολλές φορές και οι επίτροποι κι εγώ προσωπικά με το καλό” σημείωσε ο ιερέας.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν το πρόστιμο στον πιστό ο οποίος καλείται να πληρώσει 600 ευρώ για τον ίδιο και τον γιο του. “Μου έκοψε την κλήση. Βγήκε και ο γιος μου έκοψε και σε αυτόν την κλήση και ξαναμπήκαμε μέσα” ανέφερε ατάραχος ο πιστός.

Ο ιερέας θέλησε με αυτήν την κίνηση να προστατέψει τους ανθρώπους που βρίσκονταν εντός του ναού καθώς, είχε προηγηθεί 15μερη αναστολή λειτουργίας του ναού λόγω κρουσμάτων.

.newsitamea.gr/