Αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας αποτελεί η τοπική εκκλησία και μάλιστα προσπαθεί να δραστηριοποιείται  όχι μόνο στον πνευματικό τομέα, που άλλωστε είναι ο κύριος στόχος της, αλλά και στον κοινωνικό.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Μέσα σε πνεύμα προσφοράς, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος, με τη συμμετοχή του ΚΕΔΜΟΠ, του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών και του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς.

Η συμμετοχή του κόσμου από νωρίς το πρωί ήταν αθρόα επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά, πως παρά τις αντίξοες συνθήκες ο κόσμος καταλαβαίνει πως η αλληλεγγύη είναι μια έννοια η οποία δεν πρέπει να χαθεί από την καθημερινότητά μας.  Ιερείς και πολίτες, αφιέρωσαν δέκα λεπτά από τη ζωή τους, και με αυτό τον τρόπο κυριολεκτικά χάρισαν ζωή.

Ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Νικόλαος Γιαννουσάς φανερά ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου δήλωσε πως «Σκοπός της αιμοδοσίας είναι να βοηθηθεί ο άνθρωπος εκεί που έχει ανάγκη, δηλαδή στον τομέα της υγείας. Τα αγαθά που έχουμε ως λαός, μπορεί να είναι πολλά,  αλλά το κυριότερο αγαθό που πρέπει ο κάθε άνθρωπος να επιδιώκει στη ζωή του για να μπορέσει εν συνεχεία με μεγαλύτερη δύναμη να λατρεύει και να προσεγγίζει το Θεό, είναι η υγεία. Έτσι λοιπόν η τοπική εκκλησία έκανε  αυτή τη δράση, την οποία αγκάλιασε πολύς κόσμος».

Επίσης ο Πατέρας Νικόλαος σημείωσε προς η προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, θα πρέπει να είναι ανώνυμη, καθώς όσες δράσεις πραγματοποιούνται γίνονται με σκοπό τη βοήθεια και όχι για προσωπική προβολή «Όσοι εκλήθησαν σε αυτή μας την προσπάθεια συμμετείχαν. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας εθελοντές που βοηθούν όχι μόνο στα της εκκλησίας, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Όσο ο λαός μας έχει μέσα του τη διάθεση να αγωνιστεί και να βοηθήσει, όσο υπάρχει αυτός ο εσωτερικός σύνδεσμος της κοινωνίας, θα βλέπουμε ότι προχωράει κάθε έργο χρήσιμο και κοινωνικό. Ωστόσο, αν υπάρχει η πολυδιάσπαση της κοινωνίας μας και εχθρότητες μεταξύ μας,  θα παρατηρούμε σημάδια παρακμής.  Για αυτό λοιπόν πρέπει να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομοιογένεια στον πληθυσμό, όλοι μαζί να είμαστε μια οργανωμένη κοινωνία  και έτσι να μπορέσουμε να παράγουμε έργο».

60 δευτερόλεπτα σώζουν μια ζωή

Η αρχηγός του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς θέλησε να ενημερώσει το κοινό πως όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν δότες του μυελού των οστών, μπορούν  να απευθύνονται στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή και ώρες 09:00- 14:00 «Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας,  να γίνουνε δότες. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και καθόλου επίπονη. Κατά την αιμοδοσία της εκκλησίας μας, είχαμε πολλές συμμετοχές τη στιγμή μάλιστα που ο κόσμος δεν γνωρίζει επακριβώς τις ενέργειες. Θεωρώ, πως εάν υπάρξει η σωστή ενημέρωση, οι συμμετέχοντες θα αυξηθούν. Κυριολεκτικά, ένα λεπτό σώζει ζωές»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Στα 6 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στα 6 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων…

Με την ψήφιση του Ν/ Σ στη Βουλή φέραμε την λύτρωση που χρόνια περίμεναν οι κτηνοτρόφοι

Με την ψήφιση του Ν/ Σ στη Βουλή φέραμε την λύτρωση που…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την ιστορία για να μην την ξαναζήσω τραγικότερη

Ζήσης Τζηκαλάγιας: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την ιστορία για να μην την ξαναζήσω τραγικότερη

Και ο Σύλλογος Γυναικών Καστοριάς συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

  «Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των   δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός…

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαριζόπουλος Βίκτωρας με τη Νέα Προοπτική

Η επιμονή και η αποφασιστικότητα μου, μου δίνουν τη σιγουριά ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομαδικής δουλειάς για τη δημιουργία αξίας για τον τόπο μας.

13.000,00€ για «Προμήθεια και συντήρηση εξοπλισμού ΝΟΚ Κοζάνης» από την Π.Ε. Κοζάνης

  13.000,00€ για  «Προμήθεια και συντήρηση εξοπλισμού ΝΟΚ Κοζάνης» από την Π.Ε.…

Δήμος Γρεβενών: Εργασίες Καθαρισμού στο Δημοτικό Κοιμητήριο

    Δήμος Γρεβενών: Εργασίες Καθαρισμού στο Δημοτικό Κοιμητήριο

Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας: «Με ταχυδρομικά περιστέρια η εξυπηρέτηση οικισμών του Ν. Γρεβενών»

Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας: «Με ταχυδρομικά περιστέρια η εξυπηρέτηση οικισμών του…