Μάχη να κρατηθεί στη ζωή το παιδί 2,5 ετών στην Κρήτη -Διασώστης του ΕΚΑΒ επανέφερε τον σφυγμό του μετά από δύο ώρες

Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας του 2,5 ετών παιδιού που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό, μέσα σε ένα βαρέλι με νερό στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το μικρό παιδί ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και, άγνωστο πώς, βρέθηκε μέσα σε βαρέλι γεμάτο νερό. Οι γονείς του κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα. Εκεί επί δύο ώρες γινόταν προσπάθεια να επαναφέρουν το παιδί, με τους γιατρούς, ωστόσο, να μην τα καταφέρνουν. Κατά τη μεταφορά του παιδιού στο Ηράκλειο, η επιμονή ενός διασώστη του ΕΚΑΒ που μετέφερε το παιδί έδωσε και πάλι ελπίδα, καθώς επανέφερε το μικρό αγόρι. Η κατάσταση του μικρού είναι κρίσιμη και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Το αγόρι 2,5 ετών βρίσκεται διασωληνωμένο σε ΜΕΘ με τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ να συνεχίζουν την μάχη για να κρατηθεί ζωντανό. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο cretalive επιβεβαίωσε ότι το αγοράκι παρουσίασε σφυγμό και ότι εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από σοβαρή.
Τι λέει το οικογενειακό του περιβάλλον

Σύμφωνα με άνθρωπο από το περιβάλλον της οικογένειας που μίλησε στο cretalive, οι γονείς του παιδιού φαίνεται να το είχαν πάρει απόφαση πως το παιδί τους χάθηκε. Ωστόσο, ο γιατρός πέτυχε το πρώτο θαύμα και το αγόρι επέστρεψε, δίνοντας μία ελπίδα ότι θα τα βγάλει πέρα από αυτή την περιπέτεια.

«Το πρώτο θαύμα έγινε… Προσευχόμαστε να ολοκληρωθεί. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Έχουμε λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που μας στέλνουν την ενέργεια και την αγάπη τους. Προσευχόμαστε να σωθεί το παιδάκι μας», αναφέρει πρόσωπο από την οικογένεια του παιδιού στην τοπική ιστοσελίδα.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της υπόθεσης, με την ελπίδα το αγόρι να κρατήσει στην μεγάλη μάχη που δίνει όλη τη νύχτα.
Πηγή: https://www.iefimerida.gr

You May Also Like

Επταήμερη Εκδρομή στην Αιδηψό Εύβοιας για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου   Καστοριάς…

Μέχρι τη Μ.Πέμπτη 16 Απριλίου η υποβολή των αιτήσεων για το «Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζομένων από το Υπουργείου Οικονομικών»

Μέχρι τη Μ.Πέμπτη 16 Απριλίου η υποβολή των αιτήσεων για το «Ειδικό…

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με Πρόεδρο του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας

  Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με Πρόεδρο του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας

Παραχώρηση Χρήσης Οικίσκου στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Παραχώρηση Χρήσης Οικίσκου στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς από την Περιφερειακή Ενότητα…

Μαρία Αντωνίου: Καλή επιτυχία στις μαθήτριες και μαθητές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

«Να γίνουν όλα σας τα όνειρα πραγματικότητα»

Μήνυμα της Διευθύντριας Δ.Δ.Ε. Καστοριάς Μαρνέρη Ευγενίας για την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,           Σήμερα αρχίζει μια ακόμα σχολική…

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της παθολογικής ζήλειας;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της παθολογικής ζήλειας;

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής έρχεται στην Καστοριά

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής έρχεται στην Καστοριά

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Δεν έχουμε καμία συνεργασία με τον TAP

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Δεν έχουμε καμία συνεργασία με τον TAP