Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κουφοντίνα, τις εκλογές, τον τουρισμό και την αστυνομική βία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, φιλοξενήθηκε στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV και μίλησε για όλους και για όλα στον Ακη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη. Ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε την κυβερνητική πολιτική για την διαχείριση της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας βλακώδη τα «έξυπνα μέτρα» κι ότι δεν απέδωσε τίποτα απ’ όσα επέβαλε η κυβέρνηση το τελευταίο πεντάμηνο. Παράλληλα, χαρακτήρισε ψέμα το ότι υπάρχουν 1.200 ΜΕΘ στη χώρα, ενώ τόνισε ότι θεωρεί ασόβαρο κι ανεύθυνο σ’ αυτή τη συγκυρία να ζητήσει εκλογές.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι από τους τρομοκράτες, χαρακτήρισε ατυχή και λανθασμένη την δήλωση Δρίτσα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει αναγάγει έναν τρομοκράτη σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής», εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο ότι η επόμενες γενιές μπορεί να οδηγηθούν σε στρεβλό ριζοσπαστισμό.

Για τον κόσμο που κατεβαίνει σε διαδηλώσεις τάχθηκε υπέρ του δικαιώματός του να το πράττει και πρόσθεσε ότι βλέποντας αστυνομικούς να δέρνει στις γειτονιές δεν μπορεί να μην βγει στους δρόμους.

Τέλος είπε ότι αν επανεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το νόμο Κεραμέως «ξηλώνοντας» την Πανεπιστημιακή Αστυνομία κι επαναφέροντας τον αριθμό των εισακτέων στα προηγούμενα επίπεδα.

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για:

Την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

Είμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση το τελευταίο 5μηνο δεν απέδωσαν. Επρεπε να βγει και να πει “αποτύχαμε”. Εσείς (σ.σ.: οι πολίτες) τα τηρήσατε, εμείς όμως αποτύχαμε σαν πολιτεία. Από το Νοέμβρη είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Είχαμε μιλήσει για Μπέργκαμο στη Θεσσαλονίκη.

Είχαμε ζητήσει εθνικό σχέδιο με αποδεκτό υπουργό Υγείας από όλα τα κόμματα. Τα ίδια είπα στην ΠτΔ. Αν όχι έναν κοινό υπουργό Υγείας, ένα εθνικό πλάνο. Ακόμα και χθες πάλι ζήτησα πολιτικό μορατόριουμ, να γίνει ανακωχή, παρά τα όσα έχουν γίνει και να δούμε πώς θα σώσουμε την κατάσταση ακόμα και τώρα. Λένε οι πολίτες δεν γίνεται με 200 διασωληνωμένους να με κλείνεις, και να ανοίγεις με 600. Ο κόσμος αισθάνεται να περιορίζεται για αυτό βγαίνει στους δρόμους. Ο κόσμος βιώνει υπερβάλλουσα αστυνομική βία, έχουν περισταλεί οι ελευθερίες του. Δεν μπορεί να βλέπει αστυνομικούς στις γειτονιές να βιαιοπραγούν σε οικογενειάρχες και να μην γίνεται τίποτα. Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει νομοσχέδια μέσα στην πανδημία. Νέο πτωχευτικό δίκαιο τη δήθεν 2η ευκαιρία, με χιλιάδες πολίτες να κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία. Το νομοσχέδιο για τους εισακτέους σε πανεπιστήμια. Μέτρα περιορισμού, όπως η απαγόρευση διαδηλώσεων, η πανεπιστημιακή αστυνομία. Σε μια έκτακτη περίσταση δεν περνάς νομοσχέδια.

Τα μέτρα περιορισμού

Τα έξυπνα μέτρα, αποδείχθηκαν βλακώδη μέτρα. Λες στον πολίτη πάρε το λεωφορείο να πας στη δουλειά και κολλάει ο ένας τον άλλο και μετά γυρνά σπίτι. Τον κλείνεις μέσα από τις 6 και τον στέλνεις να στοιβάζεται στα σούπερ μάρκετ. Τα σχολεία, αν δεν υπάρχουν αίθουσες, να γίνουν διπλοβάρδιες. Μόνο για φέτος. Αν πρέπει να προσληφθούν αναπληρωτές. Να γίνονται τεστ κάθε Δευτέρα στα σχολεία, εμβόλια στους καθηγητές.  Να ενισχυθούν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ. Είχαν έτοιμο σχέδιο για αγορά και τον ακύρωσαν τον διαγωνισμό. Εχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν.

Το ΕΣΥ

Λέγαμε προσλάβετε γιατρούς, νοσηλευτές, φτιάξτε ΜΕΘ δεν έγινε τίποτα. Μας λένε ότι δήθεν έχουν διπλασιαστεί οι ΜΕΘ κι έχουμε 1.200. Με 650 διασωληνωμένους έχουμε 124 σε λίστα αναμονής. Δεν βρίσκουν κρεβάτι και είναι διασωληνωμένοι στους θαλάμους. Οι 71 είναι covid περιστατικά. Είναι ψέμα ότι έχουμε ΜΕΘ.

Το κάλεσμα σε διαδηλώσεις και την αστυνομική βία

«Αν το οποιοδήποτε κόμμα είχε τη δυνατότητα με ένα νεύμα να κατεβάζει χιλιάδες ανθρώπους στις γειτονιές της χώρας, θα ήταν ένα κόμμα παντοδύναμο και μια αντιπολίτευση που θα είχε ρίξει την κυβέρνηση. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους διότι αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, τα δικαιώματά του και βλέπει μια αυταρχική πολιτική. Η αντίδραση αυτή ήταν αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική βία και ήταν υγιής. Δεν έχω δει μια διαδήλωση που να είναι οι άνθρωποι χωρίς μάσκα. Είδαν τους αστυνομικούς κάτω από το σπίτι και στη γειτονιά τους να ξυλοκοπούν οικογενειάρχες. Πώς θα σταματήσουν να διαδηλώνουν; Να βγει η κυβέρνηση και να μπει σε συνεννόηση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάει στην Ικαρία και κάθεται και τρώει και πίνει. Και πάει στην Πάρνηθα και κάνει μοτοκρός χωρίς μάσκα. Ο κόσμος βλέπει μια κυβέρνηση που έχει χάσει την συναίσθηση του τι βιώνει ο μέσος πολίτης.

Το γιατί δεν ζητά εκλογές

Είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη. Οταν έχεις 7.500 νεκρούς, κόσμο να χαροπαλεύει, είναι σοβαρά πράγματα; Δεν ζητάμε εξουσία για την εξουσία. Ζητάμε διακυβέρνηση για να δημιουργήσουμε για τον τόπο. Οταν μας πίεζε η τρόικα, έλεγε ο Μητσοτάκης βάστα Σόιμπλε και ζήταγε εκλογές. Δεν με προβληματίζει η εικόνα των δημοσκοπήσεων. Ο πολίτης δεν σκέφτεται τις εκλογές. Θέλουν να τελειώσει αυτό το βάσανο. Αποτυπώνεται η οργή και η αγανάκτηση στις δημοσκοπήσεις. Εχουμε κι εμείς τις μετρήσεις μας. Το ανέκδοτο που επιλέγει η κυβέρνηση να βγάζει δημοσκοπήσεις με 30 μονάδες διαφορά, πρέπει να τελειώσει.

Τις διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα

Λυπάμαι που έχουμε αναγάγει έναν τρομοκράτη σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής. Είναι θλιβερή κατάντια. Εγώ να δεχτώ ότι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λάθος. Η τοποθέτηση Δρίτσα ήταν ατυχής. Το πανό (σ.σ.: γεννήθηκα 17 Νοέμβρη) αυτό δεν είχε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από πίσω, είχε αλληλέγγυους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε λεκτικά για τον κίνδυνο ηρωοποίησης του Κουφοντίνα. Αν πέθαινε θα είχε πολλές κι αρνητικές συνέπειες. Θα δημιουργούσε εντελώς αντίθετη εικόνα. Θα γινόταν σύμβολο αντίστασης και μάρτυρας ένας άνθρωπος που αποφάσιζε να αφαιρεί ζωές. Η Νεολαία μας συμμετείχε σε διαδηλώσεις, κρατώντας πανό που ζητούσε να τηρηθούν οι κανόνες ενός κράτους δικαίου. Φοβάμαι μήπως χαθεί ο δρόμος. Αναφέρομαι στα παιδιά που θα γίνουν έφηβοι και μπορεί να οδηγηθούν σε στρεβλό ριζοσπαστισμό. Ο Χ. Ξηρός πότε πήρε άδεια και πότε δεν γύρισε και δραπέτευσε; Επί Σαμαρά. Επί ΣΥΡΙΖΑ συνελήφθη. Είναι ψέμα ότι είχαμε προνομιακή μεταχείριση στους τρομοκράτες της 17Ν.

Τον νόμο Κεραμέως για την Παιδεία

Ο νόμος Κεραμέως, για να καταλάβει ο κόσμος έχει δύο πτυχές. Μία είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και μία η μείωση εισακτέων κατά 25.000 φοιτητές για να αυξήσουμε την πελατεία στα κολέγια. Η απάντηση είναι ναι. Θα τον καταργήσω. Θα επαναφέρουμε εισακτέους, θα χρηματοδοτήσουμε τα ΑΕΙ. Θα δημιουργήσουμε σώμα ασφαλείας για τα πανεπιστήμια που θα υπάγεται στην πολιτεία αλλά θα έχουν την αρμοδιότητα οι πρυτάνεις. Βασικό πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση. Είναι θέμα η βία. Με ειδικό σώμα φύλαξης, με ανθρώπους εκπαιδευμένους κι όχι να βάλουμε πυριτιδαποθήκες.

Τον τουρισμό

Είναι ανοησία το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό που πάει να κάνει η Κομισιόν είναι αυτό που ζητάγαμε εμείς από πέρυσι το καλοκαίρι. Ζητάγαμε από την κυβέρνηση να ζητήσει έστω τεστ 72 ωρών στις πύλες εισόδου. Για τον τουρισμό δεν πρέπει να γίνουν τα περσινά λάθη. Χρειάζονται ειδικά τεστ και προσανατολισμός σε εσωτερικό τουρισμό για να ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία. Ολες οι προβλέψεις λένε για 35% – 40% σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των ξενοδοχείων. Πρέπει να γίνουν κατ’ εξαίρεση εμβολιασμοί στο προσωπικό και να ληφθούν μέτρα, για να αντέξει έστω η ατμομηχανή της χώρας μας.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συναλλαγές στα ATMs κρούει η ΕΛΑΣ

Αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των πολιτών κατά την αναμονή τους μπροστά στα Α.Τ.Μ.…

Πώς θα γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Πώς θα γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Αντάρτικο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη. Oι Εμποροι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους

<<ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ>>!

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά 2020: Το πλάνο για μετακινήσεις, σχολεία και καταστήματα ενόψει νέων ανακοινώσεων

Table of Contents Hide Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά 2020: Το πλάνο για μετακινήσεις,…

Μένιος Φουρθιώτης: Μήνυση κατά Βαξεβάνη και αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Απάντηση στις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη έδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μένιου…

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Γιατί ανοίγει τώρα η συζήτηση

Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Προσφορά 500 στολών υψηλής ασφάλειας από την  Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τις ανάγκες εργαζομένων σε Δήμους

Προσφορά 500 στολών υψηλής ασφάλειας από την  Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τις ανάγκες…

Λαμία: Πρόστιμο 300 ευρώ σε γιαγιά – Πουλούσε λαχανικά από τον κήπο της

Πρόστιμο 300 ευρώ κόπηκε σε γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση στη Λαμία –…

Κοινές δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Σπήλιου Λιβανού, για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. στους αγρότες

Κοινές δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Χρήστου…

Κορονοϊός: Ακυρώνονται όλες οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Κορονοϊός: Ακυρώνονται όλες οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου