Μόνο 50 ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή για να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Πενιχρή η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στην έκκληση που έκανε ο  Βασίλης Κικίλιας να ενταχθούν στο ΕΣΥ προκειμένου να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και να αντιμετωπιστεί η πίεση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει πως θα εισηγηθεί επίταξη στον πρωθυπουργό αν δεν ανταποκριθεί ικανοποιητικός αριθμός στο κάλεσμά του.

Δείτε εδώ την έκκληση που έκανε ο Βασίλης Κικίλιας

Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής μόλις 50 ιδιώτες γιατροί εκδήλωσαν ενδιαφέρον από τους 200 που αφορούσε το κάλεσμα που έκανε ο Βασίλης Κικίλιας

Συγκεκριμένα ο Γ. Πατούλης μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε πως μόλις 50 γιατροί των συγκεκριμένων ειδικοτήτων από την Αθήνα έχουν δηλώσει συμμετοχή από τους 200 προσθέτοντας όμως πως ελπίζει ότι θα δηλώσουν και άλλοι το ενδιαφέρον τους σε αυτό το εθνικό κάλεσμα!

Υπενθυμίζεται πως υπό την αφόρητη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από τον αυξανόμενο αριθμό εισαγωγών εκατοντάδων νέων περιστατικών με κορωνοϊό καθημερινά, τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυναν κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με το υπουργείο μάλιστα να δίνει κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς για τη συμμετοχή τους στη μάχη κατά της πανδημίας.

enimerotiko.gr